Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '11

 
Kategori
Mizah
 

Tutmayın bizi demokrasi götüreceğiz Suriye'ye

Tutmayın bizi demokrasi götüreceğiz Suriye'ye
 

 

Sevgi kelebeği pırpır etti kondu sadakat çiçeğinin üstüne, havada ılık meltemin savurduğu mis kokusu yüreklere sevinç yaydı. Yüreklerimiz gönendi.

Ne mutlu bize, artık bizde bir demokrasi neferi olarak hizamızı aldık demokrasi aşığı Abd arkasında. Hatta ilk teşekkürümüzü birkaç saat önce gönderdiler, deli gibi sevindik. “Türk hükümetini, Suriye rejimine karşı ekonomik yaptırımlar ve diğer tedbirleri içeren açıklamasından dolayı kutluyoruz”.  Böyle bir teveccühten sonra Suriye’ye demokrasi götürme azmimiz daha da bir arttı. Halk olarak başka halkların esaret altında yaşamasına asla müsamaha gösteremeyiz. Hele devlet büyüklerimiz önümüze düşerde yol gösterirse, bütün Ortadoğuyu tekmili birden adam ederiz de, Kuzey Afrika’da yarım kalan işleri bile tamamlarız. Yüce abd devletinin teşekkür etmesi ne demektir bilinmez mi hiç! Irak’a götürdükleri demokrasi ve insan haklarından sonra, Afganistanın içinde yaşadığı huzur ve güven ortamı dünyayı nasıl bir cennete dönüştürebileceklerinin esaslı referanslarıdır. Bizim kurnaz politikacılarımızda görüyorlar kardeşim. Allah tüm halklara böyle uzakları görebilen cesur, gözünü budaktan sakınmayan liderler nasip eylesin.

Şimdi Suriye’ye demokrasi götürmek elbette ilk önceliğimiz Allah gazamızı mübarek eylesin ama öbür yandan kurnazca bir planı da vardır bu hareketin, biz sıradan insanlar olarak bunu algılamakta doğal olarak sıkıntı yaşayabiliriz, öyle her şeye aklımız ermez. Biz ortaya bir koyduk mu artık onun kaç katını geri alırız hesabını aklı eren önde gelenlerimiz yapsın. Yine de Suriye halkı azap çekerken böyle küçük hesaplar yapmak bize yakışmaz. Hele bir demokrasi sorununu halledelim gerisi kolay. Hem ne demişler kervan yolda düzülürmüş. Bu söz de cuk diye oturdu yerine değil mi? Suriye, Araplar, çöl, deve, kervanlar… konu ile birebir çakışan hem manidar hem de sembolik olarak göndermelerde bulunan çarpıcı bir örnekleme oldu. Bu abd’ye helal olsun ne diyeyim. Yazının içinde onlardan söz etmek bile yaratıcılığı arttırıyor, insana şevk geliyor. Adamlar yapıyor kardeşim ya, bize bir yol gösterecekler göreceksiniz bak biz daha neler yaparız.

 
Toplam blog
: 58
: 536
Kayıt tarihi
: 14.09.11
 
 

"Uzun ince bir yoldayım" diye tarif etmiş hayatını Ozan Aşık Veysel. Yazdığı bu sözlerinde beni e..