Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

TV'nin Klasiği Kanal B

TV'nin Klasiği Kanal B
 

Her saygın disiplinin klasiği vardır ya ... TV'nin klasiği de Kanal B Başkent Üniversitesi ile birlikte tam bir klas statü sergiliyorlar. Klasik müzükten Anadolu kültürüne sade ve ciddi proğramlara imza atıyorlar.

Arada bazan Kurucu-sahibi Mehmet Haberal'a özel haber yapsalar da ( Bu kadar olacak) genel yayın stratejileri ve proğram içerikleri Başkent'e yakışır düzeyde. http://www.kanalb.com.tr/

Haber arşivi oldukça zengin ve milli kültür motifli. http://www.kanalb.com.tr/tumprogramlar.php

"Haber vermenin ve haber almanın yaşamımızın kurucu öğesi olduğu bilindiği gibi, bu işlemin dakik ve sağlıklı olmasının yaşamsal önemi de tartışılmazdır. Doğru haber vermek, öncelikle haberi doğru almakla, karşıtlıklar içinde doğrulamakla mümkündür. Haberi, toplumun ve bireylerin haklarını gözeterek vermek, şeffaf ve yalın bir biçimde belirlenmiş ilkeler doğrultusunda haberi oluşturmak, alfabetik kuraldır. Habercinin misyonu, haber alıcısına doğruluğun güvenini de vermektir aslında. Haberci kimliğini güven kavramı üzerine kurarak sürdürmek ise, toplumsal açıklığı sağlayacak, bunun sonucu kamusal bir kurum olarak haber kanalına vazgeçilmezlik kazandıracaktır. Güven vermeyen bir haber de, haberci de, bazen doğru haber verse bile, toplumsal iletişimin sağlıklı devamını engeller. Sonuçta haberci de, kamu da, birey de kaybeder; haberci saygınlığını, toplum sağlığını, birey umudunu ve inancını yitirir. Haber, kendi başına, bağımsız bir olay ve olgu süreci değildir. Haber bilgidir, haber dildir; bakış açısıdır, dünyayı kavrama hüneri ve görgüsüdür. Görünenin altında yatan bilgi, haberin üzerinde durduğu kaidedir. Dahası, haber ve bilgi ayrılmaz bir bütünlüktür."

Neden kanal B derseniz, haber konusunda yukarıda ki özet alıntıdan sonra buraya da bakmanızı öneririm. http://www.kanalb.com.tr/neden.php

Proğram akışı da şöyle: http://www.kanalb.com.tr/programlar.php?kategori=18 Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ! haer kanalın bir izleyici kitlesi var. Eğer arada bir izlerseniz , bu kanalların seyircilerinin de düşünce dünyalarından haberdar olursunuz. Yoksa kendiniz önünüzü perdelersiniz.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..