Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '12

 
Kategori
Spor
 

Üç cephede, üç farklı sonuç

Karşıyakamız Spor kulübü olmanın özelliği ile hemen hemen aynı saatlerde üç ayrı branşta mücadele etti.

Futbol takımımız 14:00 'de Tavşanlı Linyitspor ile deplasmanda karşılaşırken, basket takımımız Arena'da Beşiktaş'ı ağırladı. Voleybol takımımız ise 16.00'da Çanakkale Belediye deplasmanında üç puan için mücadele etti.
 
Futboldan başlamak gerekirse galibiyetle dönmemiz gereken bir maçtan bir puanla döndük. Cihat Hoca Ahmet Burak Solakel'in yerine Banahane'yi, Makakula'nın yerine Emre Aktaş'ı, sakat olan Caner'in yerine Taha'yı tercih ettiği bir kadro ile sahaya çıktı.
 
Maçın başında Sercan'ın güzel ortasına Banahene'nin yaptığı şık plase ile öne geçtik. Daha sonra oyunu domine etmeyi başaramadık ve Tavşanlı'nın hücumları arka arkaya geldi. Sürekli korner ve frikik kazanan Tavşanlı, bu duran toplardan birini golle sonuçlandırmayı başardı. Golün geldiği posizyonda Taha'nın topu rövaşata ile uzaklaştırma tercihinin ne kadar yanlış olduğu, kazanırdığımız endirek vuruşun golle sonuçlanması ile tescillenmiş oldu. Arena'ya basketbol maçına geçtiğim için ikinci yarıyı izleme şansı bulamadım. Trt özet görüntülerinde ikinci yarıdan iki takım adına birer posizyon gösteriyor. Cihat Hoca'nın açıkladığı gibi orta saha mücadelesi olmuş.
Deplasmanlardan alınan bir puan şampiyonluğa taşır ama içerdeki maçları kazandığımız taktirde. Tavşanlı maçı öncesi futbolcuların paraları ödenmediği için kazan kaldırıp Tavşanlı'ya erken gitmeyi reddetmesinin yarattığı olumsuz havayı da sahadaki futbolcuların enerjilerinden sezebildik. Sabahın erken saatlerinde yola çıkan 4 otobüs ve özel araçlarla tribünde yerini alan arkadaşlarımıza da teşekkürler. Şimdi sıra haftalardır beklenen Göztepe maçında. O maçın güzel futbolla kazanılması moralleri yükselterek yeni bir galibiyet serisini başlatabilir.
Karşıyaka Arena ise sezonun ikinci maçında son şampiyon, Euroleage 'de ikide iki yapmış Beşiktaş ile karşılaştı. Arena'da ambiyans muhteşemdi. Arena'yı tıklım tıklık dolduran taraftarın desteğiyle 86-79 kazanarak ligde ikide iki yaptık.
Arena'daki zaferin ardından ise sosyal medya aracılığı ile Çanakkale'den hoş olmayan haberler almaya başladık. Çanakkale'de hakemlerin yanlış kararlarıyla maçı katlettiğini, olayların çıktığını, kızlarımıza küfürler edildiğini, maça on dakika ara verilerek tekrar başladığını öğrendik. Maçı 3-2 kaybeden kızlarımız lige bir puanla başlangıç yapmış oldu. Bu puan kaybını telafi edeceklerinden şüphemiz yok. Karşıyaka voleybolda hakettiği yer olan 1.Lige bu sene şampiyon olarak çıkacak.
Basketbol'da 3.haftada 27 Ekim Pazar günü 18.00 'de Türk Telekom'u Arena'da ağırlayacağız. Üçte üç yapmamamız için hiç bir sebep yok.
Futbolda ise fiksür çekildiğinden beri taraftarın beklediği hafta geldi çattı. Karşıyaka, Göztepe'yi konuk edecek. Güzel futbolla farklı galibiyet alıp kaybedilen puanların telafi edilmesi dileğiyle.

İyi: Beşiktaş karşısında alınan galibiyet çok önemli. Sahada olan her oyuncunun verdiği mücadele taktir edilmeli. Eski gücünü kaybetse de Euroleage'de ikide iki yapmış son şampiyonu yenmek takıma güven aşılayarak performansını yükseltecektir.

Kötü: Çanakkale'de takımımızın, teknik kadromuzun yaşadığı olumsuzluklar o kentin kalkına yakışmıyor.  2009/2010 sezonunda küme düşmeme mücadelemiz son maça kalmıştı. Ereğli Belediyespor ile Arena'da karşılaştık, küme düşmemek için kazanmak zorundaydık. O kadar önemli bir maçta bile iyi direnen rakip takım oyuncularına karşı, salonu dolduran taraftarlardan çirkin bir hareket, bir küfür veya kötü söz olmadı. O formaları 18-22 yaş aralığında genç kızlarımız giyiyor. Ayıp arkadaşlar. Voleybol maçlarında holiganlığa yer yok.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..