Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka geliyor

Biz Karşıyaka'lılar bu aralar çok mutluyuz, güzel günler geçiriyoruz. Özellikle dünkü galibiyetten sonra şuan hala yüzlerdeki gülümseme devam etmekte. Çünkü #Karsiyaka geliyor...

Buca deplasmanından çok ürküyordum. Geçen sene Süper Lig yolunda önümüze taş koyup yolumuzu değiştiren Buca'dan o maçın intikamı alınmalıydı. Maçı " kendi stadlarında " Buca'da oynamak istediler. Yani şehir takımları arasında ilk defa gerçek bir deplasman gerçekleşecekti.

Maçın başında kazanılan frikikte kalecinin baraj kurmak için direk dibinde olduğu gören Fatih Şen öyle bir şut çıkardı ki kaleci tamamen çaresiz kaldı. Fatih'in füzesi Amerikan ve Rus radarları tarafından da tespit edilmiştir herhalde. Golle maça başladık ve Dalmat'la farkı ikiye çıkardık.

İkinci yarının ilk on dakikası baskı altında kalmamak çok önemliydi. İlk iki dakika yediğimiz baskıdan sonra oyunu rölantide tutmayı başardık.

Orta sahamız rakibi ikinci bölgede pres yaparak karşılıyor ve rakip defans ve orta saha oyuncularının oyun kurmasını engelliyor. Bunu Buca maçında da başardık. Ancak Buca çareyi Mehmet Batdal 'a top şişirmekte buldu ve sürekli uzun yüksek top attılar. Defansımızda Cemil ve Onur zıplamaktan yorulmuştur. Son düdüğe yaklaşırken kalemizde gördüğümüz gol tansiyonumuzu yükseltse de son dakikadaki direkten çarpan top da by-pass yaptı. Son düdükle birlikte bu kadar rahat kazanacağımız maçta da check-up yaptırmış olduk.

Takım olarak çok iyi mücadele ederek hak ederek üç puan aldık ve Trabzon ile aynı puanda zirvede yer aldık. Dalmat farkı üçe çıkarma fırsatını bulduğunda topu ayağında çok tutarak bu fırsatı değerlendiremedi. Necati harikalar yaratıyor. Böyle devam ederse milli takıma bile çağırılabilir. Fatih Şen bu tempoda giderse Karşıya'nın Gerrard'ı olabilir. Ahmet Burak Solakel 'e ayrı bir parantez, hem defansa dönüyor hem ofansta kanattan bindirmeler yapıyor hem de defansın arkasına atılan toplara hareketleniyor. Stoperlerimiz Cemil ve Onur Mehmet Batdal ve Dahmane ile resmen savaştı. Makakula ilk maçında göz doldurdu. Biraz daha güçlendiğinde rakip defansların başına bela olacak.

Her şey çok güzel gidiyor. 1.Lig çok zorlu bir lig, istikrar çok önemli. İlk dört maçta yakaladığımız istikrarı tüm sezona yayma temennisi ile, cumartesi 19:00 'da Alsancak'a... 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..