- Kategori
- Yemek - Mutfak
Üç Kaşık Tatlısı
Triliçe tadına benzeyen, yedikçe ağızda özel bir tat bırakan ve bol protein ile karbonhidratın birleşmesinden meydana gelen, az şekerli üç kaşık tatlısı, sağlık açısından çok sakıncalı bir tatlı olmaktan çıkıyor. Her malzemenin 3 kaşık olması ise tarifi akılda tutmak açısından kolaylık sağlıyor.
Malzemeler:
3 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker, un, irmik, süt, sıvı yağ
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu için: Bardak ölçüsü 200 cc dir.
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Önce tatlının sosunu hazırlayalım, oda sıcaklığındaki sütün içinde şekeri iyice karıştırarak eritelim.
Daha sonra yumurtalar ile toz şekeri yumurtalar beyazlaşana kadar mikserle iyice çırpalım. Sırasıyla süt, sıvı yağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.
Yağlanmış, unlanmış bir orta boy borcam kaba tatlı hamurunu dökelim ve 170-180 derece hararetli fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlı hamurunun ilk sıcağı çıktıktan sonra süt şerbetini dökelim ve tatlımız soğuyunca buzdolabına kaldırıp, tatlımızı en az 2-3 saat bekletelim ve soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.