- Kategori
- Yemek - Mutfak
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
Corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için doktorların en çok tavsiye ettiği besinlerin başında kırmızı pancar turşusu geliyor. Kırmızı pancarın turşusunu üzüm sirkesi ve sarımsakla yaparak güzel bir lezzet elde edebiliriz. Yapraklarını ise yumurta ile beraber pişirerek güzel ve besleyici bir yemek elde edebiliriz. Son derece kolay olan ve 1 saat sonra yiyebileceğiniz bu turşuyu denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kilo kırmızı pancar
1,5 çay bardağı doğal üzüm sirkesi
1 çay kaşığı iri deniz veya kaya tuzu
6-7 diş sarımsak
Su (iyi su olsun.)
1 litrelik cam kavanoz
Yapılışı:
Pancarları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve tekrar yıkayın. Yapraklarını da güzelce yıkayın. Yaprakları kalınca doğrayarak düdüklü tencerenin dibine koyun, üzerine pancarları bütün halinde koyun ve biraz su ilave edin. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Soğuyan pancarları küp küp doğrayın.
1 litrelik cam kavanoza sirke, tuz, sarımsakları, suyu koyun ve biraz karıştırın. Sirkenin miktarını ağız tadınıza göre artırabilirsiniz. Üzerine pancarları ilave edin ve kavanozun kapağını kapatın.
1 saat sonra turşunuz hazırdır.
Haşlanan yaprakları yumurta ile tavada pişirmeyi unutmayın. Yumurtaların üzerine biraz kırmızı pul biber eklerseniz daha lezzetli olur.
Afiyet olsun.