Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Üç kutuplu meclis bizi nereye götürür?

Üç kutuplu meclis bizi nereye götürür?
 

Ülkemiz yeni bir seçimi iktidar partisi AKP'ye ezici bir çoğunlukla yeniden görev vererek sonlandırdı. Seçmen DP, GP, SP yi baraj altına iterek tercihini AKP, CHP ve MHP'den yana kullandı.Baraj tehdini bağımsız adaylarla delen DTP'yi de sayarsak ortaya 4 partili bir meclis çıkıyor.Seçimin mutlak galibi AKP bile %50 ye yyaklaşan bir sonucu beklemezken seçimin mağlubu sayılan CHP, MHP ve diğerleri nerede yanlış yaptıklarını düşünmek zorundadır.

Bugün bir açıklama yapan sayın Baykal istifa etmeyeceğini, istifa eden Çiller ve Yılmaz'ın partilerinin yok olduğunu, böyle bir maceraya CHP'ye yaşatmayacağını söyledi.Kendisine göre haklı sebepleri vardı.Ancak 70 yaşına gelen ve peşpeşe 4 seçim kaybeden bir lider olarak partisini yenilenmeye, değişime lendi eliyle açmalıdır.

Halktan yana, halkçı bir parti kimliği yerine sosyete partisi etiketini üstünden atamamıştır.Vitrinine eski ülkücüleri, mağlup ANAP, DYP den isimleri almak yerine halkın güvenini kazanmış, sevilen isimlere yer vermemiştir.Kendi sekreterini meclise taşırken Mustafa Gazalcı, Berhan Şimşek ve İnönü'nün torunu akademisyen Ayşe Gülsün Bilgehan gibi isimleri alt sıralara atarak seçilmelerini engellemiştir.İstanbul 3. bölge 1.sıra adayı Mehmet Sevigen yüzünden acaba kaç tane akademisyen, bilim adamı, sanatçı feda edilmiştir?Ya da Sevigen 1.sırayı haketmek için ne yapmıştır?

Bir yıl önce Ordu'daki 200.000 kişik olaylı fındık mitinginden sonra seçimlerden AKP Giresun'da %51, Ordu'da %56 oy almıştır.Demek ki aradan geçen süre içinde CHP fındık çiftçisinde bile gerekli itibarı görmemiştir.Asıl tabanı olması gereken çiftçi, işçi, köylü, esnaf, memur, emekli, öğrenci yani kısacası halka kendini anlatamamıştır.

İzmir'de , Antalya'da ve ülkenin bir çok kentinde üstünlüğünü AKP'ye kaptırmıştır. Mecliste dini motifli AKP, milliyetçi konumlu CHP ve MHP, kürt milliyetçiliği yapan üç kutuplu bir siyasi yelpazaye mahkum etmiştir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağın alternatifinin sağ pşduğu görülmemiştir.AKP ne kadar merkezim dese de sağ partidir.CHP ne kadar sosyal demokratım dese de merkezin sağında yürümektedir.MHP'nin tabanı ve politikası zaten sağ kulvardadır.

Belediye başkanlığı döneminde istiklal marşında ayağa kalkmayan Tayyip Erdoğan ikinci kez başbakan oldu, ülkemize hayırlı olsun.Sırada cumhurbaşkanlığı seçimi, referanddum süreci var.Üç kutuplu meclisin bizleri nereye götüreceğini hep beraber göreceğiz.

Umudum aydınlık yarınlar olması yönünde ama içimden bir ses bunun tersi olacağını söylüyor.İçimdeki sesin utanması dileğimle aydınlık yarınlar bizim olsun.


Not:Bu yazı 100.buluşmamız.Nice 100 lere hep birlikte...
Fotoğraf:milliyet.com

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..