- Kategori
- Futbol
UEFA ve Futbol Federasyonu neden panikledi?

Ne Fenerbahçe’ymiş be!..
Yedi düvel bir oldu yıkamadı!
Karşısına ne şekilde çıkılırsa çıkılsın, hakkında ne söylenirse söylensin, yöneticilerine ne yapılırsa yapılsın, varlığı ile hala birilerini rahatsız edip, ayaklarını titretiyor.
Dün malumunuz olduğu üzere Milli Takımımızın Avusturya ile maçı vardı. Aslında bu maçtan önemli olan Fenerbahçe’nin Futbol Federasyonu ve UEFA aleyhine CAS’a açtığı tazminat ve yürütmeyi durdurma davası!
Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, UEFA Başkanı Platini ile 3 saat süren bir toplantı yaparak, Fenerbahçe’ye karşı i
UEFA’nın ve Federasyonun ünlü hukukçuları da toplantıda yerlerini alıyorlar. Toplantı sonrası her hangi bir açıklama yapılmıyor. Ancak Michel Platini, UEFA ve Federasyonun nasıl bir ‘panik’ içinde olduğunu gösteren açıklamalar yapıyor.
Önce şunu belirtelim; Türk halkını ve futbol kamuoyunu tatmin edemeyen Emniyet, Savcılık ve Federasyon, UEFA’yı tatmin etmişe benziyor.
Halen cezaevinde bulunanlar suçlarını tam olarak bilemezken, Michel Platini, tüm delillere vakıf!
Yani Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından esirgenen deliller, Platini’den esirgenmiyor!
Michel Platini nasıl panik içinde olduğunu aşağıdaki açıklamaları ile gösterdi!
Türk basın mensuplarının “Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi” ile ilgili sorularını yanıtladı. Türk gazetecilerin “Fenerbahçe neden Şampiyonlar Ligi'ne alınmadı ?” sorusuna, “Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne neden alınmadığını gerçekten bilmiyor musunuz?” sorusuyla karşılık verip, “Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat Türk futbolu için iyi günler olmadığı kesin” diyor.
Bildiğiniz gibi Michel Platini daha önce de “Türkiye'ye gelsem beni asarlar” diye açıklama yaparak, Fenerbahçe’nin nasıl bir haksızlığa maruz kaldığını üstü kapalı olarak itiraf etmişti!
UEFA Başkanı Michel Platini, bu açıklaması ile AB ülkeleri için geçerli olan “Masumiyet Karinesi”ni bir kenara bırakıp, Türkiye’deki uygulamadan nasıl etkilendiğini gösteriyor.
Ayrıca; Fenerbahçe’yi ‘5 yıl Avrupa Kupalarına’ almayabileceklerini söyleyerek, açıkça tehdit ediyor.
Michel Platini Fenerbahçe yerinde bir İngiliz, bir Fransız, bir İspanyol, bir İtalyan, bir Alman takımı olsaydı bu açıklamaları yapabilir miydi?
UEFA sanki Michel Platini’nin çiftliği!
Sen kimsin ki, böylesine pervasızca bir takımı ve camiayı suçlayabiliyorsun?
Fenerbahçe’nin suçlu olduğunu tüm dünyaya ilan eden Michel Platini, bu açıklamayı hangi gerekçe ile hangi delillere dayanarak yaptığını açıklamıyor.
Bu sözleri duyan tetikçiler ve federasyon kıs kıs gülüyor!
Ya Fenerbahçeli olduğu herkesçe bilinen UEFA As Başkanı Şenes Erzik, böyle bir suçlama karşısında niye sesini çıkarmıyor?
UEFA suçlanan kişilerin bilmediği delilleri mi biliyor?
Şenes Erzik ve Mehmet Ali Aydınlar; Fenerbahçe’nin suçlu olduğuna gerçekten inanıyorlarsa, neden ligden düşürmüyorlar?
UEFA ve federasyon bir taraftan Fenerbahçe’yi suçlu ilan ederken, Türkiye ligine kaldığı yerden devam etmesini istiyor!
Yaptıkları “Yargısız İnfaz”ı toplum olarak görmemezlikten gelmemizi istiyorlar!
Biz gelelim Futbolumuzun üzerindeki kara bulutlara!
Futbolumuzun üzerinde kapkara bulutlar dolaşıyor. Takım olarak birçok şeyi unutmuşuz.
Örneğin gol atmayı!
Penaltı kullanmayı!
Doğru düzgün paslaşmayı!
Galip gelmeyi.