Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '21

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

UKRAYNA - KİEV

KİEV :14/10/2021 :Hedef akşamdan belirlendi, mağaralar manastırı , the Motherland Monument (anavatan heykeli ).Savaş müzesi, ve ücretsiz gezilen müzeler.
Bir yanlış anlaşılma olmasın bugün 14 Ekim Ukrayna yı Savunanlar günü belki bu sebeple ücretsiz olabilir müzeler.
Bu yerlerin tamamı Arsenalna metrosundan çıkışta solu takip ederek 500m ilerden yine sol taraftan okulu ve köprüyü geçerek başlıyor.
Mağaralar manastırı ortalama 250 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir rahipler köyü. 1640 yıllarda kurulmaya başlanmış 1999 yılında şimdiki şeklini alan ortodoks köyü. Alanın büyüklüğünü geldikçe anlayacaksınız. Biz 5000 adım almışız alan içinde. Muhteşem yapılar, papaz okulları, ruhban dersaneleri, yatakhane, yemekhane, daha birçok yapı, ayrıca orta büyüklükte açık pazarı var.Oradan dışarı çıkarak (içerde kaybolduk dışarı çıkmak kolay olmadı, yol sorarak cikabildik.).Ana caddeye çıktığınızda solu takip edin otobüs dudağını, kahve bufelerini, hediyelik eşya dükkanlarını geçin kalabalığı göreceksiniz merdivenlerden inin her yer sizin.Solda bilet satan bir ofis var, ofisin yanından aşağı inen yolda ukrayna medeniyetler müzesi girişi için, biz girmedik. Dönüşte ana caddeye çıkın 470 nolu minibüse binin 10 gravni, Arsenalna metrosu önünde inin ,bundan sonra yol sizin.
KİEV :15/10/2021 : Sabah kahvaltıdan sonra Arsenalna meydanı food marked yanından ışıklı tabelasında Botanical garden yazan 62 nolu otobüse bindik.Dünden alınmış metro biletlerinizi okuttu, 20 dakika sonra, son durak olan botanik bahçesine geldik.Ücretsiz giriş yaptık 2 saat kadar eğlendik %60 bakım olmasına rağmen çok güzel bir yer, tavsiye ederim. Aynı 62 nolu otobüs ile Arsenalna ya geldik, metro ile M3 Palais sportu metrosundan Rohnidynska kapısından çıkıp Gulliver markette gittik.Ben yarım tavuk+ peynirli püre + 1lt su aldım 100 uha = 3,8 $ ödedim. Gulliver marketten çıkınca tam karşıya 100m yürüyün nasyonal Arena stadının muhteşem görüntüsünü göreceksiniz, aklınıza shakhtar donetsk takımı gelsin.. .Tam geriye gelin karşı kaldırıma geçin sağdan hafif bayırı tırmanın sağdaki amcaya selâm verin, önünüze alt geçit gelecek kapılardan içeri girin levhaları takip edin yolunuz açık olsun.
KİEV :16/10/2021:Bu gün çok uzun mesafeler yaptık. Ilk olarak arsenalna istasyonundan 35 dakikada M1,kırmızı hattın en son durağı olan Akademmistechko gittik,burada ikinci el eşyalar satılıyor, alacağımız dan değil merakımız gitsin istedik. Biraz eğlendik oradan tornistan geri bu sefer öteki uca lisova tarafına gidiyoruz Arsenalna dan sonra metro yeryüzüne çıkıyor(Dnipro istasyonun) çok güzel bir görünüm. Sonraki durak ünlü Hidropark durağı yazın partilerin verildiği kimin eli kimin kıçında olduğu umursanmayan yer, aynı zamanda Dinysper nehrinde bir ada burası. Biz son durak lisova da indik.Burada bölgenin en büyük pazarı, market kompleksi, giysi ve her ihtiyaca uygun mağazaları var.Ortalama 100 dönüme kurulmuş açık ve kapalı komplex. Elma aldık kilosu 10uha = 0,37 cent, mandalin 26 uha = 1 $. Markette yemek yedik, iki parça biftek+ pure+salata = 70uha = 2,7 $. Oradan saat 6 civarı M2 mavi metro ile Poshtova ploshcha istasyonuna geldik.Burası Feniküler bulunduğu yer, aynı zamanda hafta sonları eğlence merkezi.Metrodan çıkın direk caddeyi yürüyün restorantlar barlar ve meşhur beyaz dönme dolabı göreceksiniz tabiki insan selinide.Dönme dolabı sağınıza alın sol tarafa yürüyün gördüğünüz yokuş Andrewski yokuşudur. Andrews kilisesine çıkar tüm görülecek yerler 1 km etrafında toplamıştır. Bizim Arsenalna istasyonuna geldik hafta sonu kalabalığı yerini almıştı, sokak müzik elemanları havaya girmişlerdi restorantlar doluydu ama bizde pil bitmişti doğru eve geldik.
KİEV :17/10/2021 :Eğri gemi doğru rotada gitmez, bugün aynısı oldu, iyi bildiğimiz bir adrese kestirme gidelim dedik yollar karıştı biz rotayı şaşırdık yürü babam yürü, sonunda otobüs duragi bulduk bilet yok, bindik ilk gördüğümüz metro istasyonunda indik.Bildiğin yoldan şaşma. Kirişatik metro istasyonundan çıkın sağa (maidan özgürlük anıtına )doğru yürüyün Globus diye bir yazı göreceksiniz girin içeri güzel bir yemek yiyin.
 
 
 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..