Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Ülkemiz çöl olsun mu?

Ülkemiz çöl olsun mu?
 

“Kekik otları, kuşburnu, dağ elması, böğürtlen dikenleri ile birlikte zeytin ağaçları, kızıl çamlar, meşeler, gürgenler, kayınlar, kestaneler, varsa asırlık ıhlamur ağaçları ve akasyalar da yanıyor.

Ateş ve alev çıkartarak.

Baştan başa tutuşarak.

Kavrulup kül olarak...

Börtü-böcek yanıyor.

Ateş sönsün diye...

Su serpiyorlar kovayla...

Su sıkıyorlar hortumla...

Su boşaltıyorlar uçakla...

Allah şahittir!

Serptikleri su da yanıyor.” Böyle diyor Necati Doğru, 28 Ağustos 2006 tarihli Vatan Gazetesindeki yazısında.

“170 yaşında Halep çamı...

Yanında 3 yaşında fidanı...

100 yaşında kaplumbağa..

Yanında 5 yaşında yavrusu...

50 yıllık zeytinlik...

Kaş’ın yaban keçileri...

Kanyon’daki geyikler...

Arı kovanları...

Tutuşmuş yanıyor.” Diye devam ediyor. Geçen yılın 28 Ağustos’unda.

Orman yangınlarının, bu yıl, geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiği, Orman Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye genelinde yılbaşından bu yana 793 orman ve örtü yangını çıktığı, geçen yıl 25 Haziran'a kadar çıkan 549 orman yangınında 558 hektar alanın yandığı, bu yılın aynı döneminde çıkan 793 yangında kaybedilen alanın ise 1.406 hektara ulaştığı bilgileri haber bültenlerinde, gazetelerde yer alıyor.( 1 hektar= 10.000 metre kare)

Küresel ısınma, dikkatsizlik, düşmanca tavırlar, cehalet, kısa yoldan zengin olma, çıkar sağlama, tarla açma amaçları ormanlarımızı yok ediyor.

Atatürk’ün Kurumu Türk Hava Kurumu üzerine düşeni yapıyor. Elindeki 13 yangın söndürme uçağı ile, üç bölgede gece gündüz nöbette, kahraman pilotları canları pahasına yangın görevlerinde. Hem de yıllardır yapılan karşı kampanyalarla gelirleri azalmış, uçakları yetersiz kalmış bir halde.

Türk Hava Kurumu’nun yeni ve daha yetenekli “Yangın Uçağı Alma Kampanyası” na lütfen destek olalım. Ormanlarımız yanmasın. Geleceğimiz kül olmasın.

Türkiye’nin her yerinden, havale masrafı ödemeden, Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank, Finans Bank, Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, Şeker Bank, Ak Bank, Denizbank şubelerinin birinden, Türk Hava Kurumu Yangın Uçağı Kampanyası için açılan 1925 numaralı hesaba desteklerinizi bekliyoruz. Kampanyanın hesap numarası tüm bankalarda aynı, tıpkı Türk hava Kurumu’nun kuruluş tarihi gibi. 1 9 2 5.

Avea, Turkcell ve Vodafone GSM operatörleri ile de “ Yangın” yazıp 3 9 1 9 ‘ a kısa mesaj göndermeniz ise; bu kampanyaya 6 YTL lik bir katkı anlamına geliyor.

Tüm ülkeye yayılmış THK şubelerinden makbuz karşılığında katkı sağlayabileceğiniz gibi, www.thk.org.tr internet adresinden de kredi kartlarınızla bu kampanyaya katılabilirsiniz.

Çocuklarımıza yaşanacak bir çevre bırakalım. Ülkemiz çöl olmasın.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..