Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ülkemizde Ağız Bakımı Alışkanlıkları

Ülkemizde Ağız Bakımı Alışkanlıkları
 

Ülkemizde Ağız Bakımı Alışkanlıkları


Türkiye'de ağız sağlığını arttırmaya yönelik çalışmalar sürerken yapılan araştırmalar, henüz,  ağız sağlığına gereken öneminin verilmediğini ortaya koyuyor. Doktorların yaptıkları araştırmalar, ağız sağlığının vücut sağlığının bir parçası olduğunu ve sağlığı tehdit eden etkileri olabileceğini belirtiyor. Fakat toplum genel algı bakımından ağız sağlığını aynı değerlendirmeyi tercih ediyor. Bunun sonucunda da ağız bakımına gereken önemi vermiyor.

Türk Diş Hekimleri Birliğinin yaptığı araştırmalarda ortaya koyduğu rakamlara bakarsak, Türkiye'de kişi başı yıllık diş macunu kullanımı 110 gr. Bu rakam gelişmiş ülkelerin bir çoğunda neredeyse 4 kat daha yüksek. Diş ipi ve ağız çalkalama suyu kullanımı ise ülkemizde yok denecek kadar az. Bu malzemeler 100 haneden sadece 2’sinde bulunuyor. Diş fırçası kullanımında da rakamlar yine olması gerekenin çok altında. Yıllık kişi başına düşen diş fırçası oranı 1 bile değilken, hayatı boyunca diş frçalama alışkanlığının hiç edinmemiş yetişkinler de mevcut. Aynı diş fırçasını 1’den fazla kişinin kullandığı hanelerin olması da başka bir dikkan çeken nokta.

Diş hekimleri olarak günde 2 defa diş fırçalamayı tavsiye ediyoruz. Ancak yine rakamlar gerçekleri ortaya koyarken, haftada 1.4’lük fırçalama oranıyla, beklentilerin çok gerisinde kalıyor.

Ağız ve diş sağlığının korumanın olmazsa olmazı diş fırçalama alışkanlığını kazanma küçük yaşlarda başlaması gereken bir süreçtir. Ağız bakımındaki eksikler, diş çürükleri diş eti iltihapları ve diş kayıplarıyla birlikte ciddi sonuçlar doğurur. Ağız içi hijyenini ihmal etmemekse, dişlerinizi ve genel sağlığınızı korumaya büyük ölçüde yardımcı olur.

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram

https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..