Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '17

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı- 2

Kamu Teknoloji Platformu (KTP) 2.ncisi düzenlenen "Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı" 24.05.2017 tarihinde Başkent Ankara'da ATO Congresium'da düzenlendi. Akıllı Şehirler Konseyi Genel Müdürü Philip Bane'nin katılımıyla "Şehirler için Değişim ve İnovasyon Zamanı değerlendirildi. 
 
Geleceğin öngösterisi; geleceğin şehirleri ve yaşamı incelendi. Konsepti "Akıllı Şehir 360" olan konferansta şehir planlama, sağlık enerji, tarım, ulaşım, dönüşüm ve inovasyon konuları masaya yatırıldı. KTK Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Akçil "ülke nüfusunun %80 e varan kısmı şehirlerde yaşıyor. Yeni şehircilik anlayışı toplumsal refahı ele alıp, güvenli ve adil şehirlere ulaşmanın amaç olduğunu, 2023 yılına kadar bu sürecin tamamlanması gerekir" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2017de yayınlanan "Akıllı Şehir Strateji ve Eylem Planı"nda gelecekte Değişim ve İnovasyonun önemli olacağı belirtildi.
Değişim ve İnovasyon 20 konu başlığında gerçekleştirilecek olup, ulusal ekonomimizi güçlendirip, verimlilik ve tasarrufunda sağlanmasını gerçekleştirecektir. 
 
Akıllı Şehirlerin Konuları; Şehirler için İnovasyon, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği, Yeşil Şehirler, Akıllı Şehirlere Adaptasyon 360, Sağlık Çözümleri, Trafik Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Nesnelerin İnterneti Şehirlerin Hizmetinde, Akıllı Binalara Dönüşüm, Akıllı Yaşam Teknolojileri Bankacılık, Parekande ve Akıllı Yaşam Teknolojileridir. 
 
Türkiye'de Akıllı Şehirlere dönüşümü sağlanan Sakarya ve Elazığ illerimizden sonra Kayseri ilinde başlanacak alt çalışmalar yapılmaktadır. 
 
Doğanın Ekosisteminin dikkate alınarak yapılacak Akıllı Şehirler'de "İNSAN" ın doğasının bozulmadan sağlıklı yaşama katılmasına dikkat çekmek isterim. Tabii ki "5 Haziran Dünya Çevre Günü"  olarak kutlanan Çevre Günümüz yılda bir gün değil 365 gün çevreye toplumsal duyarlılık ve bilinçle yaşanmalıdır.
 
 
Toplam blog
: 52
: 120
Kayıt tarihi
: 22.03.15
 
 

     İstanbullu olup, Yalova iline Cumhuriyet Savaşı sonucunda ilk “memur” atanan dedesi Sağlık M..