Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Üniversite Logosu olarak Başbakan imzası.

Üniversite Logosu olarak Başbakan imzası.
 

Recep Tayyip Erdoğan - RTE Üniversitesi Logosu


Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi önerisi TBMM'ne gönderilmiş. Hayırlı olsun. Rize Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Mustafa Çakır da bunun üzerine, üniversitenin yeni logosunun, sayın Başbakan'ın imzası olmasını önermiş.İşte bakın şimdi orada durmak lazım.

Üniversite isim değişikliği siyasi bir olaydır, profesyonellik ve bilimsellik gerektirmez. Her devirde siyasette, sporda öne çıkan insanlar vardır. Bu kişilerin yıldızlarının parladığı anlarda da yeni yapılan, yollara, spor salonlarına, köprü ve viyadüklere hatta dilenirse de üst ve alt geçitlere bu kişilerin isimleri verilebilir. Bu bir sıkıntı yaratmaz üstelik ülkede işşizliğin azaltılmasına da katkı sağlar. Düşünsenize isim verilmek için yapılan her okul, öğretmenlere kadro, çevre esnafına ciro artışı, servis şoförlerine de istihdam gibi getiriler sağlar. Tabi bu arada tabelacıları da unutmamak lazım.

Eğer global kriz nedeniyle o yıl memlekette yeni bir şey yapılmamışsa eski isimler, devirlerini artık tamamladıkları için değiştirilerek, günün önde gelenlerinin isimleri de bu eski tesislere verilebilir. Bu konuda alınganlık yapmamak, olayı, yani isim değişikliğini, olgunlukla karşılamak gerekir. Zamanında, aslında çok da fazla değil 30 sene kadar önce, önünde el pençe divan durulup, dağa taşa ismi verilen Kenan Evren, şimdi zamanında isminin verildiği bu yerlerden silindikçe, gelişmeleri son derece soğukkanlılıkla karşılayıp ''Zaten konulurken de çok içime sinmemişti ama, ayıp olmasın diye de ses etmemiştim'' diyebilmektedir. 

''Üniversitelerdeki değişik fakültelerin verdiği fahri doktoralardan aldığım cübbeleri görseniz, boğazda karşıdan karşıya köprü olur ancak işte o zaman böyle yerden ot biter gibi üniversite olmadığından sadece liselere ismimi vermişlerdi, bir üniversite nasip olmamıştı, neyse ne yapalım kısmet değilmiş'' derken, belli etmemeye çalışsa da sesi hafiften titreyen eski Cumhurbaşkanı, yeni siyasetçilerin de dolmuşa gelip her yere isimlerinin konulmasına göz yummamalarını istedikten sonra, ''Vallahi sonra tabelalar kaldırılıp, isimler silinince insan kötü oluyor, içi acıyor'' diye de ekledi.

Recep Tayyip Üniversitesi'nin logosu olarak sayın Başbakan'ın imzası ile ilgili olarak da görüşü sorulan Kenan Evren; ''Bilirsiniz ben resimden çok iyi anlarım, haliyle logo falan da yakın şeyler. Ancak dikkatimi çeken, Başbakan'ın imzasına diklemesine bakarsanız, bana sanki profilden bir adam çiğdem, biz Egeliler çekirdeğe çiğdem deriz, çitliyor da kabuklarını da tükürüyor gibi bir görüntü var. Yani bana pek güzel bir fikirmiş gibi gelmedi'' demesi üzerine basın mensupları da kendi aralarında konuştuktan sonra, olayın hakikaten de sayın eski Cumhurbaşkanının dediği gibi olduğunu müşahade ettikleri gözlemlendi.

Gelişmelerin medyaya yansıması üzerine ise Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sekreteri, bu logoyu mutlaka bu yıl yapılacak ''Ayçekirdeği üreticilerinin sorunları ve ayçekirdeği kabuklarının çevreye verdiği zararlar'' konulu sempozyumda kullanmak üzere hazırlıklara başlayacaklarını söyledi.

 

 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..