Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Unutma, sen hala çocuksun, gülümse

Unutma, sen hala çocuksun, gülümse
 

Gülümse çocuk, gülümse...


Çok mu bunaldın, bırak elindeki o albümü, geride kaç kişi aldık diye tek tek inceleyip iç geçirdiğin siyah beyaz fotoğrafları bırak.

Kapat şu radyoyu, her seferinde gözyaşlarına boğulduğun eski günleri hatırlatan plakları, kasetleri dinlemekten vazgeç.

Bugün seni kuşatan tüm alışkanlıkları bir kenara bırak ve zihninde farklı bir gün yaşamaya hazırla kendini.

Ilık bir duş al, şöyle hafif bir şeyler giy üzerine, açık renkli olsun.

Şimdi at kendini sokağa, sabahın serinliği yüzünü okşasın.

Eğer adımların seni bildik yerlere sürüklüyorsa sen aksi yöne git, daha önce hiç gitmediğin, görmediğin, bilmediğin yerlere doğru yürü.

Hiç görmediğin veya girmediğin bir parka gir, dolaş ağaçlar yeşillikler arasında, çiçekleri kokla.

Bütün bunları yaparken ruhunu canlansın, zihnin berrak olsun, farklı bir enerjinin seni sarıp sarmaladığını düşün ve bunu hisset derinden, bu arada bir şeyi; gülümsemeyi unutma, hep gülümse.

Hadi şımart kendini, bak parkın bir köşesinde keten helvacı var, git al bir tane, çıtır çıtır ye, çocukluğundaki gibi. Çok mu hoşuna gitti, çekinme bir tane daha al, ben çocuk muyum deme...

Attila İlhan bir şiirinde ne diyor biliyor musun, “ sen bu dünyadan çocukların anladığını anlıyorsun / zaman ihtiyarlıyor ya sen hala çocuksun. “

Daha çok vakit var, gün uzun diyebilirsin ama daha gezecek görecek çok yeni yer var. Sergileri, kitapçıları gezebilirsin, vapura atlayıp karşıya geçebilirsin. Deniz kenarında bir çay, simit molasına ne dersin, iyi olur iyi inan.

Sakın kimseleri arama ve telefonlara cevap verme, hatta telefonunu kapalı tut gün boyu. Bugün seni bağlayan bütün bağlardan kurtulma, kendini sıyırma günü, iyi değerlendirmelisin.

Eh, tabi, sonunda yorulacaksın ve yavaş yavaş akşam olacak, ama galiba eve giderken farklı bir insansın sanki ha, ne dersin, biraz daha moralliyiz galiba! Gördün mü bak, insan isterse az bir gayretle kendini her türlü sıkıntılardan kurtarabiliyor, yani iş sende bitiyor.

Yarın sendeki değişikliği yakınların, dostların nasıl karşılayacak. Bence epey şaşıracaklar ve sen bundan büyük keyif alacaksın, hiç olmadığı kadar. Unutma sen hala çocuksun, gülümse.

 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..