Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Unuttuk seni sayın Mumcu, affet bizi, Unuttuk seni sayın Okkan, affet bizi

Unuttuk seni sayın Mumcu, affet bizi, Unuttuk seni sayın Okkan, affet bizi
 

Atatürk ilkeleri ayaklar altında,biz seyrediyoruz,affet bizi sayın Mumcu.


Nazım Hikmet’in ölümüne ithafen “Haziran’da ölmek zor”demişti şair Hasan Hüseyin. Ocak’ta ölenler, öldürülenler için ya ne demeli? Gaffar Okkan, Hrant Dink ocak ayında katledilenler arasında. Her biri kendi alanlarında pırıl pırıl insanlar. Ortak paydaları barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik.

Türkiye’nin tam bağımsız çizgide yürümesi, lâik ve demaokratik, çağdaş seviyeye çıkması için hayatını hiçe sayan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümü bugün.

Uğur Mumcu cesur yazıları ve araştırma dosyaları ile taşları yerinden oynatan bir gazeteciydi. İhale peşinde koşsa, iktidar yağdanlığı yapsa bugün serveti ve köşkü ile rahat bir yaşam süreceğine şüphe yoktur. Gaffar Okkan ateş topunun içine çekinmeden elini sokan yürekli bir polisti. Devletle, Diyarbakır’ı barıştırma çabaları O’nunda hayatına mâloldu.

Uğur Mumcu “sesleniş”yazısında “vurulduk ey halkım, unutma bizi”demişti. Aradan 15 yıl geçti. Bugün anayasa değiştirilme aşamasında, türban düzenlemesi adı altında laikliğin altına dinamit koyuluyor. Atatürk ilkeleri bir bir çiğneniyor.

Atatürk ilkeleri ve devrimleri ayaklar altındayken biz seyrediyoruz, sana layık olamadık, unuttuk seni sayın Mumcu, affet bizi...

Diyarbakır eskisinden de beter ateş topu sayın Okkan, birliğimizin, beraberliğimizin adı da tadı da kalmadı, affet bizi...

Blognot: Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919 YANGIN yazarak Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına 6 YTL katkıda bulunalım.6 YTL ormanlarımız için umut olsun.Ayrıntılı bilgi için :

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..