Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Unutursan ölürsün; Sevgililer Günü takıntısı

Unutursan ölürsün; Sevgililer Günü takıntısı
 

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan sevgililer günü ismini Valentine adında bir din adamından (St. Valentine) alır. Aynı zamanda bir aziz olan Valentine’in öyküsü 3. yüzyıla dayanır.

O dönemde Roma tahtında İmparator 2. Claudius vardı. Zalimliğiyle nam salan Claudius tam bir savaş tutkunuydu. Bu nedenle her yetişkin erkeğin kesinlikle asker olmasını istiyor ve kimseye göz açtırmıyordu. Durumu öyle abartmıştı ki askerliğe engel olur düşüncesiyle evliliği, yani aşkı yasaklamıştı.

Kimse sevdiğiyle birlikte olamıyordu. Aşk ıstırabı çeken kadınlar sevdiklerinin ölüm haberlerini aldıkça acı çığlıklarıyla Roma kentini sarsıyordu.

İmparatorun zulümlerinin ve baskılarının arkası kesilmiyordu. Tüm Romalıların on iki tanrıya tapmalarını emretmişti. Emrine uymayanlar, özellikle de Hıristiyanlarla ilişkiye girenler ölümle cezalandırılacaktı.

Bir din adamı olan Aziz Valentine bu emre uymayıp gezerek dinsel vaazlar veriyor ve İmparator’un hatalı olduğunu herkese anlatıyordu. Aynı zamanda aşık çiftleri de gizli gizli evlendiriyordu. Bunun sonucunda yakalandı ve 14 Şubat’ta idam edildi.

Bu hikâye aziz Valentine ile ilgili anlatılan pek çok efsaneden en yaygın olanıdır. Zamanla 14 Şubat sevgililerin birbirine aşk mesajları yolladığı bir gün haline gelmiştir. 1800’lü yıllarda Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla bu özel gün günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur.

Artık neredeyse herkes her yıl 14 Şubat’ta sevgililerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler vererek bu özel günlerini kutluyor. Bu günü hatırlamanız bile önemliyken, uygun bir hediyeyle süslediğinizde, sevgilinizin kalbinde yerinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Uygun hediye seçimi için hediyelerin ne anlama geldiğini bilmeniz yararlı olacaktır.
 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..