Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Ustalara Saygı'da Vedat Sakman 19 Ocak

Ustalara Saygı'da  Vedat Sakman 19 Ocak
 

http://www.vedatsakman.com/


“Ustalara Saygı – Işık Tutanlar”; besteleri, düzenlemeleri ve yorumuyla kendine özgü bir tarz yaratan Vedat Sakman için gerçekleştiriliyor

Müziğin çağdaş ozanına saygı


Etkinlik: “Ustalara Saygı - Işık Tutanlar” Toplantısı- Vedat Sakman
Tarih: 19 Ocak 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından dört sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları çerçevesinde gerçekleştirilen “Işık Tutanlar” etkinliği, çağdaş bir ozanı sanatseverlerle buluşturacak. Besteleri, düzenlemeleri, gitarı ve yorumuyla dünden beslenen bugünün müziğini yaratan, ezgileriyle dünyamıza ‘ışık tutan’ Vedat Sakman, etkinliğin 19 Ocak Pazartesi akşamki konuğu olacak. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği “Ustalara Saygı-Işık Tutanlar” toplantısı, saat 20.00’den itibaren Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) takip edilebilecek.

Vedat Sakman’ın birçok sevilen ezgiyi yarattığı gitarıyla birlikte sahneye çıkacağı ve konuklara doğaçlama olarak eşlik edeceği etkinliğe birçok müzisyen katılacak. Grup Gündoğarken (Burhan ve Gökhan Şeşen), Cahit Berkay, Emin İgüs, Emrah Karaca, Gülcan-Murat ikilisi, Güven Erkin Erkal, Nükhet Duru, Pınar Seli Öztürk, Serdar Şensezgin, Vokaliz Grubu (Atakan Güçlü Yörük, Cengiz Ünal, Gökçer Alp, Kerem Seven, Tolga Gülen), Yasemin Göksu ve Vedat Sakman’ın sahne çalışmalarını birlikte yaptığı Grup ARTniyet (Bülent Tekelioğlu, Çağdaş Özmen, İmge Mıngıroğlu, Mustafa Coşkun, Uğur Akyürek) ustanın sevilen çalışmalarını ve ona hediye edecekleri şarkıları seslendirecek.

Attilâ İlhan’ın “Ayrılık da Sevdaya Dahil”i, Behçet Necatigil’in “Sevgilerde”si ve Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “İstanbul”u gibi şiirimizin unutulmaz örneklerine yaptığı besteler dillerden düşmeyen Vedat Sakman için hazırlanan “Ustalara Saygı - Işık Tutanlar” gecesinde, başrollerden biri de şiirin olacak. Tiyatro sanatçıları Hümay Güldağ ve Selçuk Yöntem, Vedat Sakman’ın şiirlerini yorumlayarak etkinliğe bir boyut daha katacaklar.

Gecede, medya mensuplarından gittiği kaportacıya, müzik eleştirmenlerinden tiyatroculara uzanan geniş bir çizgiye dağılan dostları, Vedat Sakman’ı konuklara yakından tanıtacak. “Ustalara Saygı-Işık Tutanlar”a Ataol Behramoğlu, Atilla Birkiye, kaportacısı Bahri usta, Burak Sergen, Bülent Denli, Cezmi Ersöz, Deniz Durukan, Kamil Masaracı, Naim Dilmener, Nazım Alpman, Nebil Özgentürk ve Zeki Alasya konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte, Vedat Sakman’ın torunuyla birlikte oynadığı “Cennet” klibi de sanatseverlere sunulacak.

“Ustalara Saygı- Işık Tutanlar” etkinliği, 26 Ocak Pazartesi akşamı Aydın Boysan ile sürecek.


Bilgi için:

Melih Cevdet Anday Sahnesi
(Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84


Kaynak :

facebook bülteni ( Faruk Şüyun)
http://www.vedatsakman.com/



 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..