Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Ustura

Ustura
 

Film: Ustura

Tür : Aksiyon

Puan : 10 üzerinden 8

Yine bir Rodriguez filmi ve yine kendisine has tarzını hissettiren Meksikalı tarzı bu filmde de mevcut. Aşırı kan, aşırı aksiyon, mizah, abartı ve erotizm... Rodriguez'in bu ilk halt yemesi değil aslında. Daha önce de hatırlayanlar Dehşet Gezegeni film yorumumun bir kısmında bu filmin fragmanına yer verdiğimi fark etmişlerdir. (Meraklıları BURAYA TIKLAYIP, bu güzide yoruma ulaşabilirler)

Fragmanı bile o kadar komik ve abartılı ki, filmin önünde fragmandan çok filmde geçen bir espri olarak algılıyorsunuz. Netekim ben de öyle sanmıştım. Filmin fragmanında geçen şu sahnenin ardından siz ne düşünürdünüz?

Adam: Peder affet ne olur

Peder: Tanrı affeder ben etmem (der ve elindeki pompalıyla adamın kafasını karpuz gibi patlatır.)

Rodriguez tarzını anlatmak için bu tek örneği anlamak yerine sizi filmi izlemeye davet ediyorum. Pek çok filmde mantık örüntüsüyle ilgili gerçekçilik kısmına dair yorum getirmeme karşın bu filmde bunu neden yapmadığımı soracak olursanız, söyleyeyim:

Bu abartı yönetmenin imzası da o yüzden. Son derece kesin ki, filmin kadrosu filmi çekerken son derece eğlenmiş, izlerken siz de kopuyorsunuz. Neden kendimi bu eğlenceden mahrum edeyim ki? Adamın amacı eğlenmek olmasa filmin sonunda kocaman yazılarla o yazdıkları yazıyı yazmazlardı... Ne yazısı mı? Orasını da izleyince anlarsınız  :)

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..