Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Transformers Serisi: 4 film 1 arada

Transformers Serisi: 4 film 1 arada
 

90 kuşağının ağzını tavana açarak izlediği eski model çizgifilm transformers'ın sinema dünyasına uyarlanması ancak 2000 leri bulabildi ve neticede ortaya süper bir seri daha çıkmış oldu. Düşük bir ihtimaldir diyorum ama bu film serisini izlemeyenler varsa bu yorumlar kendilerine öneri mahiyetinde şık bir şekilde yol gösterecektir.

Film    : Transformers - 2009

Tür      : Fantastik

Puan   : 10 üzerinden 10

Serinin bu ilk filminde kurgusuyla, efektleriyle mükemmel bir filmle karşılaşıyorsunuz. Bir çizgifilm en fazla ne kadar gerçekçi uyarlanabilir ki? Diye düşündüğünüzde karşınıza Michael Bay çıkıyor. Üstad alenen döktürmüş bu filmde.

Filmle ilgili yapılmış olan bir ankete göre filmi izleyen erkeklerin önemli bir kısmının filmi sadece Magan Fox faktörü için izlediğine dair çeşitli söylentiler de var. Ancak siz aldırmayın, o olmasaydı da film yine süper olurdu.

Beklentilerinizin ötesinde bir film istiyorsanız bu film sizin için ideal diyorum

 

Film    : Transformers 2 - 2009

Tür      : Fantastik

Puan   : 10 üzerinden 10

Aradan geçen iki yılın ardından bir filmle daha karşımıza çıkan transformers efsanesi bu kez ezilenlerin intikamını konu alan filmde Megan yengemizle olayı bitiren genç barolümüz tam üniversite okuyacakken yine dünyayı kurtarmak zorunda kalırlar.

İyi robot kötü robot çatışması temalı bu filmin birincisinden aşağı kalır yanı yok diyorum ve kaçırmanızı sakıncalı görüyorum.

 

Film    : Transformers 3 - 2011

Tür      : Fantastik

Puan   : 10 üzerinden 10

Üçüncü filmle birlikte kendisin bozmayan bir seri olma gücünü elinde tutan transformers, bu kez karşımıza hayal gücünü daha da zorlayarak çıkıyor.

Halk arasında silahlar için "şeytan doldurur elleşme" tabiri aynen deceptionlar için de geçerlidir. İnsanoğlu aya çıkar ama bilmediği şeyleri kurcalamaları yüzünden dünyanın sonunu getirme riskiyle tüm insanlığı yüzyüze bırakırlar.

Kaliteyse kalite, eğlenceyse eğlence, peki ya Megan Fox nerede? O kısmını bana değil yönetmene sorun ama filmi sorarsanız film 10 numara

 

Film    : Transformers 4 - 2014

Tür      : Fantastik

Puan   : 10 üzerinden 8

Bu filmle birlikte her şey bildiğimiz transformers standardında ilerlemeye devam ediyor. Bizim optimus paslanmaya terk edilmişken bir hurdacı tarafından kurtarılıyor.

Otobotların köküne kibrit suyu ekmeye and içmiş bir takım işbirlikçi insanlar onun izini bulunca ortalığın anasını ağlatıyor ve otobotlar optimus liderliğinde yeniden insanlığı ve tabi ki kendi soylarını kurtarmak için amansız bir çabaya girişiyorlar.

Formülü inceden serdar ortaç şarkılarına dönmeye yüz tutan serinin dördüncü filminde de 2 saatliğine gerçek dünyadan kopma garantisi olduğunu söyleyebilirim. Şimdiden meraklılarına iyi seyirler.

 

Film    : Transformers 5 - 2017

Tür      : Fantastik

Puan   : 10 üzerinden 8

Bir önceki filmde yaptığım tespitin bu film için de geçerli olduğunu söylüyor, serinin artık Serdar Ortaç formülüne bağladığını açıkça belirtmek istiyorum.

Bu sefer İngilizlerin Keltlerle olan savaşından beri dünyada olan uzaylıların tılsımlı asasının uzayın bir yerlerinde dünyanın anasını ağlatmaya yemin etmiş ruh hastası bir robot kraliçe tarafından ele geçirilme riski konu edilmiş. 

Optimus önce kraliçeye hizmet edecek gibi yapıp feyk atarak yeniden insanlığın yanında yer alıyor. Sonrası malum... Megatron piyasaya çıkıp adamlarımızla mücadeleye girişir, insanlar da optimusla birlikte kötü uzaylı robotlara karşı birleşirler.

Film gerek aksiyon, gerek senaryo gerekse çekim kalitesi açısından gideri olan düzeyde olsa da birisi Michael Bay'e ya da ailemizden birisi gibi olduğu için söylüyorum Maykıl Bey'e söylesin; bir mermisi 4 insan boyunda olan silahlar kullanan robotlara karşı, bir otobotun yanlışlıkla ezdiğini bile fark edemeyeceği insanların elindeki m-16 tüfekler neden sanki işe yarama ihtimaline sahipmiş gibi gösteriliyor?

Bir tranformer 15 metre boyunda ama bizim elemanlar ellerinde tüfekle uzaylı robot peşliyor. Film fantastik olduğu için bunlara takılmamam gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz ama sırf film fantastik diye mantığın içine sçıp sıvamanın anlamı yok. Bu kısmı rahatsız ediyor bence...

Uzatmaya gerek yok... Fazla sorgulamazsanız izlemek için gideri var diyorum...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..