Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Fox Ana Haber - Street Fighter İlişkisi

Fox Ana Haber - Street Fighter İlişkisi
 

Televizyon izlerken haber bülteni dışında televizyonda mantıklı birşey olmadığı için televizyonu kapatmayı tercih edenlerdenseniz bu yazıyı mutlaka okuyun. Yok o azınlıktan değilseniz, yine okuyun birşey kaybetmezsiniz.

Televizyon kanallarının ana haber, ara haber, kısa haber ve nihayetinde tüm haberleri arasında mekik dokumaktan ruhsal bozukluk düzeyinde zevk alanlar bilirler ki akşam saatlerinde, özellikle pek çok kanalın anahaber bülteni öncesi saatler olan 18 ve 20 saatleri arasında bir haber programı bulunmamaktadır..

Ancak Fox TV yöneticileri televizyonlardaki bu eksikliği fark etmiş olacaklar ki haber bültenini hiçbir kanalın yapmadığı şekilde 18:30'a koymuşlar. Siz de sazan gibi bu saatteki tek haber bülteni olan bu haber bültenine atlıyorsunuz ancak kısa sürede bu kanalın ne yapmaya çalıştığını anlayabilirseniz bu haber bültenini bir kez daha izlemiyorsunuz.

Günümüzde pek çok kanalın haber bülteninde şu beyinsiz haberlere şahit oluyoruz:

"Kocası karısını oğluyla yakaladı ve eltisiyle birlikte olan kayınbiraderinden olma yengesinin çocuğunun başkasıyla birlikte olduğunu öğrenen teyzesi, kendisini anneannesinin halasının oğluyla aldatan dayısını 32 yerinden bıçakladı ve kendisi de boğazını keserek intihar etti"

"O şehit ki bilmem kaç yaşında çocuğu vardı, karısı saatlerce ardından bakakaldı (hüzünlü müzik eşliğinde 4 dk boyunca)"

"Böyle kaza görülmedi, önce refüje çarptı hızını alamayıp durağa girdi altına aldığı yaşlı kadını metrelerce sürükledi, kafası kopan kadını kurtarmak isteyen 3 genç arabanın çarpmasıyla dörde bölündü"

"Önce bebeğini alıp yere çarptı, sonra yan komşusuyla yatıp tüm arkadaşlarını organ mafyasına pazarladı. Yakalanacağını anlayınca gayri meşru çocuklarını silahlandırıp polisle çatışmaya girdi"

Bu ve benzeri saçmalıklar Fox Haber için günlük, sıradan haberlerden sadece birkaçı... Abarttığımı düşünüyorsanız saati belli kanalı belli, oturup izlersiniz ve gözlerinizle görürsünüz.

Yazıyı yazarken asla belirli bir kanalı hedef seçme amacı gütmedim ancak her gün aynı haberlerin yaynınlanması ve bundan sıkılma belirtisinin gösterilmemesi canımı sıkıyor. Belki kendi insanımıza Nazi Subayları gibi davranıyor ve birbirimize değer vermiyoruz ama bari tepedekiler bize değer versin istiyoruz.

Haber bülteninin içeriğine baktığınızda içeriğe dair istatistiklerin şu şekilde dağıldığını görüyorsunuz.

Mahalledeki sapık ilişkiler %30

Varsa şehit yoksa çatışma haberi %20

Cinnet, vahşet, tecavüz ve bilimum sapkınlıklar %45

Ülkeyi ilgilendiren olaylar %5

Bu ana haber bültenine bakınca ülkede tecavüzden, sapıklıktan, vahşetten başka biçbirşey olmadığını düşünmek ve yaşama sevincinizi yitirmemek elde değil. Alenen psikoloji bozmak dışında hiçbirşeye yaramayan bu haberleri yayınlayanların amacı da bu mu acaba?

Sorduğunuzda hep "Bunlar da hayatın gerçekleri yayınlamayalım mı? Topluma kulaklarımızı mı tıkayalım?" diye laf ebeliği yapıp işin içinden çıkmaya çalışırlar. Kardeşim kimse size kulaklarınızı tıkayın demiyor. Sadece çakal gibi kulaklarınızı dört açıp yalnızca bu haberleri yayınlamayın diyoruz.

Ayrıca benim şahsi kanaatim bu tarz bir haber bülteni yayınlamak için hiçbir muhabire ihtiyacınız olmadığı yönündedir. Çünkü haber peşinde koşmanız gerekmiyor. Sadece adliyeye gidip bugünkü olaylar nedir diye sorsanız bu haber dediğiniz zırvaları öğrenebilirsiniz. Bunun adı da habercilik değildir.

Bir de ekonomiklik boyutu var tabi işin. O kadar muhabir çalıştır, haberi yakala, bunun düzenlenmesi var, toplumu ilgilendirip ilgilendirmediğinin analizi var. Ciddiyetle sunmak var. İyi de ne gerek var? Haber ajanslarından gelen cinayet, cinnet, tecavüz haberlerinin videolarını toparla ver yayına ! Al sana habercilik.

Sen de oturup "A bugünün haberleri de bunlarmış demek ki" diye otur izle ! Bu anahaber bülteninin Street Fighter'dan hiçbir farkı olmadığını ileri sürersek zerre kadar abartmış olmayız. Haber bülteni boyunca psikolojiniz dayak yiyor ve en sonunda sıkı bir tecavüz haberiyle fatality yapılıyor. Tabi yer yer ensest, pedofil haberi koyarak brütality yaptıkları da olmuyor değil.

Yoksa biz gerçekten yalnızca bunlara mı layığız ?

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..