Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Utanç, acı, rezalet gecesi

Utanç, acı, rezalet gecesi
 

İnsan; zaferlere sevindiği kadar yenilgilere de üzülür. Morali bozulur, canı sıkılır. 

Ancak; asıl çileden çıkaran şeyi, yenilginin niteliği oluşturur.

Fatih Terim "Bu sonucun ardından çok şey konuşulmaz" dese de bir yığın boş laf konuştu!

1-6'lık skor tabela da acı verici olsa da, normal şartlarda rakibiniz Real Madrid ise utanç duymayabilirsiniz. Ama normal şartlarda! 

Dün gece; sahada anormal bir Galatasaray izledik. Fatih Terim, "Milli Takım ruhunu diriltirken, Galatasaray ruhunu öldürmüş!"

Öyle bir Galatasaray çıkarmış ki sahaya; Realli futbolcular baskı yedikleri ilk 20 dakikada bile gayet rahat top oynadılar. Baskı lafına da çok takılmayın; ortada bir baskı falan yok! Göstermelik, rakip takım biraz maça ısınmak için beklerken, tribünlerin gazıyla az coşkulu 1-2 pozisyon!

Fatih Terim'in söylediği gibi; bütün kabahat kendisinin.. Yaz boyunca hiçbir hazırlık ya da resmi maç görmeyen Riera'nın önünden geçen topa dokunup ittirecek mecalinin daha 35. dakikada kesilmesi Rieranın kabahati değil!

Hazırlık maçlarında yuhalanan, ligde forma yüzü görmeyen Dany'nin yaptığı penaltıyı hakemin es geçmesi de Dany'nin suçu değil!

Geçen seneden beri neredeyse topa ayağı değmemiş Engin'in suçu hiç  yok! 

Chedjou hakeza..

Eboue, Burak, Melo'nun  sürekli kendini yere atması, bu futbolcuların suçu değil!

Selçuk'tan sağ açık yaratmaya çalışmak, frikikleri Drogbaya kullandırmak, ilk 11'de çıktığı ilk maçta 3 gol atan Umut'u ısrarla yedek kulübesinde tutmak hiç bir futbolcunun suçu değil!

Fatih Terim; dün gece Galatasaray'daki sonunun ilk somut adımını attı. Yabancı sınırlaması olduğu bilindiği halde Gökhan Töre'ye, Kerim'e, Alper'e verilmeyen paralar buhar olup uçtu. Elde kaldı sorumsuz Melo, kaytaran Eboue, yatan Sneijder, Chedjou, saatli bomba Dany, kapı kapı dolaşıp "yok mu kelepir futbolcu alan" diye ilan edilen Riera.. Engin, Aydın cabası.

Takımın ne stoperi (Semih hariç ama o da sakatlıktan dolayı sahada yok), ne sağ, ne de sol beki var! 10 numara diye birşey artık yok futbolda.. Messi bile bi tarafından terler akana kadar koşuyorken; duran-yan pas yapan Sneijder'den ne bekliyoruz? Ne bekliyorsunuz Fatih Terim?

Bugüne kadar bir çok icraatını savunduğum Ünal Aysal ne bekliyor?

Bruma'ya 15 milyonluk yatırım yapmayı bilen tüccar; Burak'a 15 milyon verilmişken elden çıkarılması gerektiğini bilemez mi?

3-4 senedir sol beki olmayan takım için 5-6 milyon verip de; en az 5 senesini kurtaracak Carlinhos'u alamaz mı? 31 yaşındaki Meloya 6-7 milyon verip de; 250 bin lira fark için 25 yaşında ve "kontenjan doldurmayan" Alper'i Fener'e bırakır mı?3 ay boyunca Kerim'i almayıp Beşiktaş'ta izler mi? 

Kendi hocasını; bir satranç uğruna, "Milli Dava" bahanesiyle pazarlar mı? Daha 2 hafta öncesine kadar "kanlı-bıçaklı" olduğu TFF'nin imdadına koşar mı?

Ya Fatih Terim? Bugün 1-0 bile yenilse; bu eleştirilerin en ağır şekilde geleceğini bile bile; Galatasaray gömleğinin üstüne Milli Takım gömleği giyerken... "Milli Dava" diye yutturup da; "Ünal Başkanla anlaşamazsa diye" kendini garantiye almanın anlamı ne? (Cevap sorunun içinde)

Dün gece; acının, rezaletin ve utancın en ağır anlamlarıyla dolu bir gece!

6-0 lık FB maçında bile; Fenerbahçe'nin 5 pozisyonu var!

Dün gece Real Madrid'in en az ama en az 12 pozisyonu var! Sırf rahatlıklarından atamadılar!

Şu kadronun içinde kimseye yanmam; Selçuk İnan'a yanarım! 

Galatasaray'da artık bazı şeyler değişmelidir. Takımın kurgusu, akordiyonu, saha içi, saha dışı, hepsi!

En önemli adım da; altyapıdan en az 3 futbolcunun takıma yavaş yavaş monte edilmesi olmalıdır. Zira; zorunluluktan maç kadrosuna alınan Semih; o günden beri takımın Selçuk ve Muslera ile birlikte değişmez ismidir!

Galatasaray; eğer 19 yaşındaki futbolculara 12-13 milyonluk yatırım yapabilecek ekonomik güce ulaşıyorsa; istediği futbolcuyu da takımdan gönderebilmelidir. Hiç bir mukavelenin esiri olmamalıdır. Engin Baytar'ın, Dany'nin, Riera'nın, Eboue'nin, Melo'nun hem de Şampiyonlar Ligi maçlarında Sarı-Kırmızı formayı giyecek kapasiteleri yoktur / kalmamıştır. Fatih Terim bir an önce kararını vermeli; sene sonunu beklemeden; "Kasım ayından sonra hangi takımın başında olacağını" bugünden açıklamalıdır! 

Aynı şekilde Ünal Aysal da; kiminle çalışmak istediğini / istemediğini belli etmelidir. Bu satranç düzeyindeki ayak oyunları; sadece Galatasaray taraftarını üzüyor!

6-1 lik skor; içerdiği rakamlardan öte; skora sebep olan futbol (hangi futbol) iç yakıyor, yürek tırmalıyor. 

Ve eğer; Beşiktaş,Rize ve Juventus maçlarında bir seri yakalayamazsa; hem Terim'in, hem de yönetimin sonu gelmiş olur ki; bugünkü durumda en yakın ihtimal de bu şekilde görünüyor.

NOT:

1- Bu Sneijder'in Hollanda Milli takımına neden alınmadığı apaçık göründü.

2- Frikileri Selçuk yerine Drogba'ya kullandırmak, Selçuk'tan sağ açık yaratmaya çalışmak "Selçuk'u itibarsızlaştırmak ve ona hakaret" etmektir!

3- Kimsenin beğenmediği Amrabat'a bakın.. Yaptığı ortaların neredeyse hepsikendi takım arkadaşlarının kafasına ya da ayağına gidiyor! Biraz daha şans verilirse; Hasan Şaş'ın iyi orta yapan hali gibi olur..

4- Şimdi bu takıma; Semih'in yanına bir Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Ümit Davala... Selçuk'un yanına bir Suat, bir Okan... Unutmayın ki; UEFA kupasını aldığımızda sadece 4 yabancı ile oynuyorduk!

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..