Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Utangaç bir aşıksanız…

Utangaç bir aşıksanız…
 

Aynanın karşısına geçip ne kadar prova yaparsanız yapın, bırakın yüz yüze gelmeyi telefonla konuşurken bile sesinizin titremesine engel olamıyor musunuz? O zaman siz gerçekten utangaç bir âşıksınız… Ama paniğe gerek yok. Birkaç ufak taktikle bu sorununuzun üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.

Öncelikle şunu bilmeniz gerekir ki, utangaç âşıklar aynı zamanda sempatik de bulunurlar. Bu da önemli bir artınızın olduğu anlamına gelir. Hoşlandığınız kişi bir aradayken sizin heyecanınızdan dolayı elinizin ayağınızın birbirine dolaşmasını izlemekten keyif alabilir. Ancak aşırı utangaç tavırlarınızı kontrol edemediğiniz takdirde şapşal olarak da değerlendirilebilirsiniz.

Bir pot kırdığınızda ya da bir sakarlık yaptığınızda kendinizi kasmak yerine kahkahalarla gülmelisiniz. Sonra en etkili bakışınızı kullanarak onunla tanıştığınızdan beri hayatınızda ilk kez böyle saçmaladığınızı ifade ettiğinizde bunu çok şirin bulacak ve kendisinden gerçekten hoşlandığınızı düşünecektir. Bakın eksi olarak gördüğünüz bu yönünüzü anında artıya çevirmeyi başardınız.

Siz ne kadar heyecanlıysanız karşınızdakinin de sizinle buluştuğunda en az sizin kadar heyecanlı olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Onun farkı heyecanını kontrol edebilmesidir. Bu gerçeği anlamanız bile biraz daha yatışmanıza yardımcı olacaktır.

Ona doğrudan söylemeye çekindiğiniz sözcükleri ya da teklifleri küçük kartlara yazarak utangaç(!) bir tebessümle verebilirsiniz. Emin olun bu daha çok hoşuna gidecektir.

Utangaçsanız bunu bir sorun olarak görüp utangaçlığınızı gözünüzde büyütmeyin. Çünkü bu düşünce zihninizde bir takıntıya dönüşürse, ciddi bir hal almaya başlayabilir ki bu durumda bir uzmanla görüşmek yerinde bir karar olur.

 http://alibolat.blogspot.com adresimi de ziyaret edebilir; sevdikleriniz ve edebiyat severlerle paylaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..