Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '21

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

UYANDIRMAK MÜMKÜN MÜ?

İNSANOĞLUNU UYKUSUNDAN UYANDIRMAK MÜMKÜN MÜ?

 

Hayatta bir sürü yaşanılmış hikâye ve ders çıkaracağımız deneyimlemelerimiz var. Yaşamakta olduğumuz şu günlerde: Taciz, tecavüz, hayvan ve insan katli, küresel salgın, küresel ısınma, bilgisizlik, bilinçsizlik ve daha nicesine karşı insanoğlunu uykusundan uyandırmak mümkün mü?

Dünya genelinde 821 milyondan fazla insan açlıkla boğuşuyor ve açlıktan ölen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna rağmen, dünyada üretilen gıdanın üçte biri yani 1,3 milyar tonu her yıl israf ediliyor. İsraf ederek dünyayı tüketiyoruz! Kirlilikten dolayı denizlerimiz can çekişiyor, bağıra bağıra gözümüzün önünde bu yaşanası dünya yok oluyor. Canlı neslinin ve yerküremizin, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun farkında mısınız?

Gelecekte bir zerre oksijen, bir yudum su, bir saliselik yaşam için bu dünyaya, bu doğaya muhtaç kalacağız.

Bu durumdan çıkmamız belki daha çok okuyarak, araştırarak, üreterek, kendimizi geliştirerek, saygılı ve bilinçli olarak en önemlisi öğrenerek veya yazarak mümkün olabilir. Artık şunu net bir şekilde biliyorum ki hiçbir şey HAYAT KADAR ŞAŞIRTICI OLAMAZ!

İnsanın yazı yazmasını, düşünce ve hislerini sistematik biçimde kayda geçirilmesi hali, bir anlamda yaşama not düşmek adına insan varlığının belgelendirilmesi olarak görüyorum.

Bugün olduğu gibi gelecekte de en büyük zenginliğimiz taş-beton değil, insan beyni olacak.

Okuyan, düşünen, eleştiren, sorgulayan, fikir alışverişi yapan ve yazan bir Türkiye dileği ile…

 

Esenlikler dilerim.

Güray Gökal

Beden Dili ve Kişisel Gelişim Uzmanı

Girişimci | Yazar | Eğitmen

 
Toplam blog
: 17
: 62
Kayıt tarihi
: 08.02.21
 
 

Uluslararası İlişkiler ve Siyasal İletişim Uzmanı | Yazar | Eğitmen | Konuşmacı | 2014 Eğitim ve ..