Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '11

 
Kategori
Kitap
 

Uydurukçu

Uydurukçu
 

Gazetelerin köşelerini işgal eden her köşe yazarı illaki siyaset, spor veya gündemin o bunaltan konularını işlemek zorunda değildir. Magazini, popüler kültürü, gece hayatını, mekanları, davetleri, yemeyi, içmeyi, modayı, sinemayı, müziğide yazmalıdır birileri. İşte onu hakkıyla yapan birileri var, hafiften 'Uydurukçu' ... 

Aslında güzel iş. Gez, toz, ye, iç sonra bunları köşende yaz ! İtiraf ediyorum başlarda kıl oluyordum. Sonra sonra alıştım. Benimde yapmaktan zevk duyduğum şeyleri, merak ettiğim, çoğuna gittiğim mekanları anlatıyor, ilginç deneyimleri, magazinel konuları, zaman zaman objektif ve mantıklı şeyleri köşesine 'yazar' Onur Baştürk. 

Renkli hayatı vardır. Kimi mekana alınmaz mesela, kimin de vukuatları vardır. Uzun zaman oldu onu Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde okuyalı. Meğer 2005 yılından beri yazıyormuş orada. Sadece İstanbul değil, yurtdışı deneyimlerinide köşesine taşır. O yazar, siz okudukça kıskanırsınız. Adam mütemadiyen gezer çünkü. Parti düzenler, karavanla Ege kıyılarını turlar, hatta yeri gelir Atatürk Havalimanında yatıp kalkar, dahası Anadolu'nun gece hayatını bile yokladığı olmuştur. Renklidir yani. 

Yazı dili sade ve fazlasıyla bizim nesildendir. Yaşadıkları, edebiyatın ağdalı ve içi dolu kelimeleri kadar anlamlı değildir çünkü. Herşeyin merkezinde eğlence, gelip geçici zevkler, hayatın renkleri vardır. Anlattıkları bu ülkede yaşayan sadece azınlığın hayatına paraleldir, gerisi ancak okumakla yetinir. Geleneksel değildir çünkü, fazlasıyla 'bir'eysel bir portre çizer. 

Bir kitap yazmış Onur Baştürk. Ve yine sadece bu ülkenin azınlığına normal gelebilecek türden hikayelerle dolu bir kitap. Sıkıcı değil, kısa süreli eğlencelik, şeker bir kitap. Kitabın adı gibi hepsi 'uydurma' değildir muhakkak. Kendisi de bu konuda açık kapı bırakıyor zaten. Her türlü ilişkiye değinilmiş, akıcı ve sade bir dille anlatılmış ufak hikayelerden ibaret Uydurukçu. 

Kafasını dağıtmak isteyene, seyahatine eşlik edecek birşeyler arayana, gece uykusu kaçana ve biraz heyecan arayana... 

Şiddetle tavsiye :) 

 
Toplam blog
: 42
: 2022
Kayıt tarihi
: 05.08.10
 
 

1983 İzmir doğumluyum. Doğduğumdan beride bu şehirde yaşıyorum. İlk, orta, lise ve üniversite hay..