Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

 
Kategori
Okullar
 

Uyuşturucu satıcısı bir kez yakalansın

Uyuşturucu satıcısı bir kez yakalansın
 

Okul önünde uyuşturucu satılmasından daha kötü bir suç düşünebiliyor musunuz? Cinayet işlemek veya çocuklara uyuşturucu satmak, aralarında ne fark var ki. Orada yakalanan bir kişinin daha sonra yeniden dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşabileceğini düşünmek insanın içini ürpertiyor. Okul önünde uyuşturucu satacak kadar alçalmış bir insanın topluma kazandırılması olanaksızdır ve toplumdan tamamen soyutlanmalıdır.

Gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Uyuşturucu suçlarındaki cezalar caydırıcılığı sağlayacak şekilde artırılsın. Okul çevresinde uyuşturucu satarken yakalanan bir daha asla hapisten çıkamasın. Tüm okulların yakınındaki heryer Mobese kameralarıyla hiçbir noktayı dışarıda bırakmayacak şekilde donatılsın. Okul çevresindeki uyuşturucu denetiminde “sıfır hata” olacak gerekli tüm önlemler alınsın. Hem denetim mükemmel olursa hem de yaptırımlar ağırlaştırılırsa kötü adamların rahatları kaçar, çocuklarımız güvende olurlar.

İlaç olarak üretilen ama bir şekilde dışarıya sızan uyuşturucuların yanlış kullanımının önlenmesinin sorumluluğu ilaç üreticilerine ve eczanelere verilmelidir. Bu konuda sorumluluğunu yerine getirmeyenlere geri dönüşü olmayan ağır yaptırımlar uygulanmalıdır.

Ya asıl büyük satıcılar ne olacak? Bunun için ekonomide belgeli düzen herkes için “sıfır hata” ile yürütülecek hale getirilsin. Sokaktaki simitçiden holding patronuna kadar herkese “nereden buldun” diye sorulsun.

Yöneticilerimiz “nereden buldun” diye sormaya cesaret edemedikleri sürece uyuşturucu sorunu bitmez.

Halkımız “nereden buldun” diye sormaya cesaret edebilecek yöneticileri seçmediği sürece uyuşturucu sorunu bitmez.

Uyuşturucu bir sektördür, bu sektörün bir piramidi vardır, bu piramidin her merdivenindeki çok para kazanır, en tepedekileri bizim düşünemeyeceğimiz kadar çok kazanır. Onlar kazanırken kaybeden çocuklarımızdır, halkımızdır.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..