Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '13

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Vah, sen de gittin ha!

Vah, sen de gittin ha!
 

facebook/newworld sayfasından


Hayat ne garip!

Sevdiklerimiz, zorlu hayat yolunda/yokuşunda yol gösterici, kılavuz saydıklarımız nasıl da çarçabuk gözden kayboluyorlar.

Uzun zaman değil, geçen birkaç ay içinde ne çok sevdiğim değerli insanı kaybettim: adsız dostlarım, yazar sanatçı arkadaşlarım, meslektaşlarım...

İşte, yeni biri daha...

Vah! O da gitti.

Ömür binası kaşla göz arasında yıkılan, yeryüzündeki hayatı kendi ifadesiyle çabuk biten has gazeteci, iyi  insan Mehmet Ali Birand...

Ruhun şad olsun!

Allah sana da bize de rahmet eylesin.

Allah'tan dileğim: kayıtsız şartsız kavuşacağımız gün için, yeniden diriliş için berzahta bizi beklerken sana kabir nimeti versin Rabbim.

Kendi payıma senden çok şey öğrendim: hayat hakkında, gazetecilik hakkında; asıl yola çıkmadan önce söylediklerini, sağlık herşeyin başıdır deyişini yazdım aklıma.

Gerçekten de sağlıktan (beden afiyeti) yana pek şanslı olamadın, çok zahmet çektin; ne diyeyim, aynı yolun yolcusuyuz; sonsuz hayata (son yurda) uzanan yolun zahmetsiz olur inşallah...

Nur içinde yat ey iyi insan, gözün arkada kalmasın, Rabbim eş dost, sevdiklerine sabır versin deyü senin adına Yunus çığırıyorum kalbim yanarak:

Biz dünyadan gider olduk/ Kalanlara selam olsun ... 

 

yazılmazsa eksik kalır dipsöz:

Ölüm Allah'ın emri: her can ölümü tadacaktır. Bizden önden gidenlerin (bu satırları yazarken bir başka sevdiğim insanın ölüm haberini aldım; Toktamış Ateş hocamız da Cenabı Hakk'ın rahmetine kavuştu)  mekânı cennet olsun. Geride kalanlara Allah can sağlığı, sabır versin.

Sağlık dedik, haddimize düşmez ya, bu konuda söylenmiş bir çift öğüdü yazmakta fayda var. Başta kendime söylüyorum: bunları aklından çıkarmasan iyi edersin. 

Öğüdün ilki Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem), ikincisi Hz. Ali'nin (radiyallahu anh)...

Hz. Peygamber buyuruyor:

Beş şeyden önce beş şeyi ganimet bil: Ölümünden önce hayatını, hastalığından önce sıhhatini, meşguliyetten önce boş vaktini, ihtiyarlığından önce gençliğini ve fakirliğinden önce zenginliğini.

Hz. Ali diyor:

Sağlık ve sıhhatini görmeyip başka şeylere imrenenlere (haset gafletine düşenlere) şaşarım.

Can sağlığıyla hayatın lezzeti bulunur.

filcümle: Ölümü ve hayatı yaratan Allah'a hamdolsun...

 
Toplam blog
: 57
: 385
Kayıt tarihi
: 26.11.12
 
 

Yazar, gazeteci (eskisi); şimdilerde işsiz, göğe ve suya yazıyor.  ..