Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus Kadını tedaviden neden korkar?

Vajinismus Kadını tedaviden neden korkar?
 

Dr. Ulusoy Vajinismus Tedavisi, Mucize İyileşmeler


Vajinismus kadını duygusal ve hassas bir yapıya sahiptir. İç dünyasında kendi gerçekliğini yaratır. Bu gerçeklikte, penisin vajene giremeyeceği, oranın çok dar olduğu, canının çok yanacağı, zarın patlayacağı gibi bilişsel çarpıtmalar da yer alabilir. 
 
Bu nedenle ilişki anında otomatik olarak tepkiler üretir. İlişkiyi çok istemesine rağmen ürettiği tepkilere kendi de şaşırır. Çok sevdiği eşine verdiği tepkiler üzerine oturur ve ağlar.
 
Sorunu çözmek için tedavi yöntemlerini araştırmaya başlar. İster ki vajene dönük bir ödev ya da muayene olmadan ilişki yaşayabilsin. Vajene dönük çalışma ve muayene onun için bir tehdit unsurudur. Şöyle düşünür; “Tedavide muayene ve vajene dönük çalışma varsa, ben bunları zaten yapamıyorum, o halde tedavi olamam. Yapabilseydim onlardan önce penisi içeri alabilirdim.” 
 
Bu ilk paragrafta yazdığım gibi bilişsel çarpıtmaların öteki yüzüdür. İyi bir tedavide kısa süreli de olsa vajene dönük çalışma yapılmalıdır. Çünkü bu çalışmada hekim şunları gözlemek ister;
 
1- İçeriye bir şey giriyor mu?
 
2- Zara ait bir sorun var mı?
 
3- Çapın artışını tolere edebiliyor mu?
 
4- Nefes, kalça, bacak kontrolünü sağlayabiliyor mu?
 
Klasik tedavilerde bu süreç 10 – 12 seans/ haftaya bölünmüştür. Oysa uyguladığımız Vajinismus Tedavisinde Dr. Ulusoy Tekniğinde, toplamda iki saatlik bir çalışmanın içine yerleştirilmiştir. Tedavinin başlangıcında hipnoterapi ile zihin-beden gevşemesi ve sorunu oluşturan bilişsel, davranışçı, dinamik, varoluşçu nedenlerin tespit edilip üzerinde çalışılması ile vajene dönük bu uygulama çok kısa sürede vajinismus hastası rahatsızlık duymadan, acı çekmeden kolayca yapılabilmekte ve vajinismus hastası bu çalışmayı kısa sürede öğrenebilmektedir.
 
Bu nedenle vajinismus tedavisine gelecek olan hastaların bu endişelerini geride bırakmaları, hekimlerine gerekli güveni duymaları son derece önemlidir. Yıllarca yaşadıkları sorundan kurtulmak çok kısa sürede, ağrı acı duymadan kolayca ve kalıcı olarak öğretilmesi tedavimiz içinde mümkündür.
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..