Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus Sorunu

Vajinismus Yeni Evli Çiftlerin Kâbusu Olmaya Devam Ediyor

 

İlk gece korkusu olarak bilinen Vajinusmus Yeni evli çiftlerin kâbusu olmaya devam ediyor. Cinsel birleşme sırasında kadının çoğu zaman çok fazla ağrı yapacağı çok fazla kanama olacağı yanlış beklentisi nedeniyle kaygı duyması istemsiz olarak bacaklarını kasarak ve eşini iterek, cinsel birleşmeye kendini kapaması durumu olan vajinusmusun kökeninde çocukluk çağından kalma korkuların, doğru bilinen yanlışların yeri büyük. Vajınusmus pek çok evliliğin sona ermesine neden oluyor. Pek çok evlilikte cinsel birliktelik olmadan devam ediyor.  Vajinusmus Türkiye’de pek çok çiftin hayatını karartıyor. Vajinusmuslu çiftlerde uygulanacak doğru bir cinsel terapinin sadece penisin vajınaya girmesinin başarılması ile değil, çiftin sağlıklı ve mutlu bir cinselliğe kavuşması ile ilgilenen doğru bir terapi yaklaşımı olmalıdır.

İlk Gece Korkusu Vajinusmusa Neden Olabilir

 

İlk Gece Korkusu Vajinusmusun gelişmesine neden olabilir. İlk gece hakkında yanlış, eksik bilgiler vajinusmusa yol açmaktadır. Vajinanın içine penis girdiğinde vajınanın çok acıyacağı, çok kanayacağı, yırtılacağı, kanayacağı kızlık zarının çok dar olduğu düşüncesiyle kadın bu endişe ve tasayla vajina kaslarını istemsiz olarak kasar ve vajınusmusun gelişmesine neden olur. Vajınusmus öyle bir rahatsızlık ki; korktukça artar arttıkça korkar ve eşini kendine hiç yaklaştıramaz olur. Evliliği kâbusa çevirir. Bu kabustan kurtulmanın tek yolu mutlaka bir yardım alınmalıdır. İlk gece sorun yaşanıyorsa ve sonraki birkaç gece devam ediyorsa3-5 ay beklemek yanlış bir düşünce olacaktır. Bu süre ertelendikçe kişinin korkusu giderek artmaktadır. Kimi zaman kurtulayım evlilik bitsin diyerek eşinden uzaklaşmaktadır. Bunun fizyolojik bir durum olduğu, insan bedeninde cinselliğin yemek yeme gibi normal ihtiyaçlardan biri olduğu düşünülüp, insan bedeninin de buna uygun olarak ortaya çıktığı göz önüne alırsak vajunusmus % 100 çözülecek bir sorun olduğu unutulmamalıdır.

Vajinusmus Eşine  Çok İş Düşüyor

 

İlişkiye girmek konusundaki eksik bilgiler nedeniyle kadınlar İlk ilişkiye girme aşamalarını sağlıklı tamamlayamıyorlar. Burada eşin bilmesi gereken kişinin elinde olmadan irade dışı refleks olarak gelişmektedir. Kişilerin uygun bir tedavi ile ilk gece korkusu vajınusmustan kısa sürede kurtulacağını bilmelidir. Eşinizi zorlamak problemleri çözmeyeceği gibi problemleri daha da büyütecek. Bu durumu kabul etmekte çok doğru değil.  Bu durumu kabul etmekte çok doğru değil. Bu süre günler aylara aylar yıllarınıza mal oluyor. Evliliğiniz olumsuz bir şekilde etkileniyor. ilk gece korkusu günler aylar geçmesine rağmen devem ediyorsa çiftler doktora gitmelidir. 

 
 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..