Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Van Ahbap Platformu Gönüllüleri Genel İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Van Ahbap Platformu Gönüllüleri Genel İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
 

 “Birlik içerisinde, sevgi ve gerçeğin peşindeyiz.”Sloganıyla yola çıkan Ahbap Platformu (Anadolu Halk ve Barış Platformu) bir sivil toplum kuruluşu ve sosyal sorumluluk projesinin yanında gönüllülerin uluşturduğu ve bir araya geldiği bir platform olarak da yaptığı hizmetler, çalışmalarla bu alanda yeni bir soluk getirdi. Sosyal devletin bir gereği ve düşüncesiyle devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları olarak insanların yanında olduğunu, yalnız olmadıkları hissettirmek ve platform olarak maddi, manevi desteklerini esirgemeyeceklerini bilmelerini ve farkında olmalarını sağlamak güzel ve faydalı bir davranış olduğu bir hakikattır. Günümüzde küreselleşen dünyada gittikçe yalnızlaşan, yozlaşan ve içine kapanık bir toplum ve birey haline gelen dünyada ve toplumumuzda bu tür bir sosyal ve yardımlaşma platformunun varlığı özellikle de belirtmek gerekir ki tamamen gönüllülerin biraya geldiği, oluşturduğu bir hareket olması ayrıca önem arz ediyor. 

Sanatçı Haluk Levent’in yönetiminde kurulan ve kısa zamanda bütün Türkiye ye yayılan bu Platform merkezinde insanın var olduğu perde arkasında ise genel olarak hayatın tüm alanlarında bir farkındalık yaratmak, oluşturmak düşüncesi ve hareketiyle yol aldığı bir (iyilik Kervanı) da diyebileceğimiz yardımlaşma ve dayanışma ve sorumluluk projesi, platformu olduğunu bilmeyenler ve henüz bihaber olanlara açıklayarak başlamak yerinde olacak.

Bu platformun öneminden biraz bahsedecekler olursak, belki günlük hayatta buna benzer ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çalışmalar yürüten hem STK hem de Platform olarak çoktur. Gerek devletin gerekse de sivil toplum kuruluşlarının bu ve buna benzer alanlarda ki bütün faaliyet ve çalışmalarını takdir ediyor ve memnuniyetimizi desteklerimizi bildirir başarılarını temenni ediyoruz.

Ahbap Platformu’nun bu alandaki yeri ve önemi ise gün geçtikçe daha da çok adından söz ettirerek hem de çalışma ve faaliyetleri büyük bir kesim tarafından takdir ediliyor. Kamuoyu nezdinde de başarılı  bulunduğu ve buna desteğinin olduğunu giderek arttığını da belirtmek isterim. Yaklaşık bir seneye yakındır kurulan ve geçen günlerde de STK vasfına bürünen, kurumuna dönüşen Ahbap Platformu özellikle de sosyal medyada aktif bir şekilde faaliyet yürütüyor. Bir özelliği de platform olarak hem daha hızlı, araştırmacı yönü, birebir iletişim olaylar ve duruma anında ulaşma ve yardımlaşma çabası ile insanların dertlerini paylaşma, ortak olma, mağduriyetlerini giderme çabası yardımcı olma devlet yetkililerine bildirmek, özellikle de bütün yönleriyle bir farkındalık yaratmak en bariz ve can alıcı yönüdür diye tanımlamak mümkün.

Ahbap Van Platformu olarak ta bu çerçevede ve çizgide faaliyetler çalışmalar yürüterek yoksulluğun bir kader olmadığı bilincini hatırlatmak ve özelliklede o insanlara yardım etmek, şiddete uğrayan kadın ve çocukların haklarını koruma sahip çıkma, yanlarında olduklarını hissettirmek önemli. Bakıma muhtaç ve sevgi evlerinde kalan çocuklarla ilgilenme ile köy okullarına yardım yiyecek giyecek ve kırtasiye malzemelerini temin etme vb yalnız olmadıklarının bilincini göstermek önem arz ediyor. Merkezde insanın olduğu bu anlayıştaki Ahbap Van platform gönüllüleri olarak ta hayatın hemen bütün alanlarında farkındalık yaratma bilincini göstermek kısacası her yönüyle sosyal, kültürel, eğitim doğa, çevre ve günlük hayattaki bütün alanlarda bir sorumluluk ve farkındalık  ve yardımlaşma birlik beraberlik barış huzur ve güven içerisinde sevgi saygı duyarlılığı dayanışma olgusunu göstermek hizmet ve çalışmalar yürütmek platformun sunduğu bir acil reçete demek mümkün ve yerinde bir açıklama ve izah olacaktır.

Yukarıda değindiğim ve izahatını yaptığım sadece bir kaç örnek daha genel, kapsamlı ve fazlasının da olduğunu söylemek belirtmeme bilmem gerek var mı az çok tahmin edilir.

Ahbap Van Platformu olarak diğer bütün il ve ilçelerdekine benzer aylık bir genel toplantı ve durum değerlendirmesi ve istişaresini yapmaya gayret ettik. Fikir alışverişi olum olumsuz değerlendirmeler, öneri proje ve yapılacak çeşitli faaliyetler, çalışmalar konuşuldu tartışıldı masaya yatırıldı. Genellikle öğretmen, üniversite öğrencileri ve diğer gönüllü arkadaşların katıldığı bir kahvaltı sonrası toplantı faydalı, yararlı ve önemli bir dayanışma yardımlaşma seferberliği ortak akıl ve sunumun olduğu güzel bir atmosfer ortamında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme gayreti gösteren gönüllü bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor başta sanatçı Haluk Levent bey olmak üzere bütün Ahbap Platformu temsilcilerini ile Ahbap Van Platformu temsilcisi Yılmaz hocamıza ve toplantıya katılan gönüllü olan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunar teşekkür ediyoruz.

Gelin siz de gönüllü olun ve arkadaşsız Ahbapsız kalmayın diyelim.Çorbada tuzunuz olsun, birlik içerisinde sevgi ve gerçeğin peşinde yoksulun, yardıma muhtaç insanların yanında yer alalım ve toplumumuzu, çevremiz,i doğamızı hayatımızı koruyalım sahip çıkalım hep birlikte.. 

 

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..