Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Van'da deprem oldu, hak yerini buldu!

Van'da deprem oldu, hak yerini buldu!
 

Van’da meydana gelen doğal felaketten sonra, facebook yine öfke saçıyor. Öfkeyle kalmayıp, başkasının acısına “iyi oldu” diyebiliyor. Ki acı hepimizin ortak acısı. Özetle anlatılan ve düşünülen bu depremin Van’da olmasının bir hakkaniyet olduğu. Adaletin yerini bulduğu. Yine yazık diyorum. Gerçekten çok yazık. Bu mantıkla hareket edilerek hiçbir sorunun çözülemeyeceği gün gibi aşikar.

Kötü bir haber aldık ve hepimiz arka arkaya sarsıldık. Onca şehidimizden sonra bir de Van depremi iyice sarstı milleti. Ama aynı fikirde olmayanlar ve bas bas bağırarak “iyi oldu” diyenler var. Bu nasıl bir vicdan? Kürt insan değil mi? Her kürt terörist ve pkk mı? Ayrıca depremzedelerin çoğu tayin nedeniyle Van’da bulunan öğretmenler. Onlara da mı iyi oldu? Küçücük çocuklar göçük altında kaldı. Hak mı ettiler?

Allah inancı ayrı, siyaset ayrı. Sanıyor musunuz ki, Kürtlerin çoğu terörü destekliyor? Yanılıyorsunuz. En az bizim kadar canları yananlar var. Van’da hiç mi yavrusunu teröre şehit veren aile olmadı? Arkadaşın biri çıkıp “Van’a yardım gönderdim pişmanım, haram olsun” diyebiliyor. Bir diğeri “eee Allahtır. Bırakın ne yardımı?” yazabiliyor.

Bu düşünce bizim kimliğimizin yüceliğine yakışmaz. Biz şiddeti, savaşı, terörü lanetliyoruz. İnsanları, suçu günahı olmayan minicik yavruları değil. Bir kendinize gelin artık. Unutmayın ki, bazen susmak da bir meziyettir. Her şeye verecek bir cevabınız, bir bedduanız olmasın. Olacaksa da haklı yerlere olsun.

Lütfen kimse bu yüzden yardımlarını esirgemesin. Yazık, günah. Bizler toplum olarak bu kadar vicdanımızı yitirmiş olamayız.

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..