Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Van Kedisi salona iniyor

Van Kedisi salona iniyor
 

ajansspor.com


Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), ev sahipliği yapacağımız 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın maskotu olarak Van Kedisi’nde karar kılmış.

FIBA’nın açmış olduğu fikir ihalesinde Sivas Kangalı ile çekişen Van Kedisi, çevikliği ile basketbolun ruhunu yansıttığı gerekçesiyle rakibini sürklase etmiş.

Bir gözü yeşil, diğeri mavi olan Van Kedisi’nin en öne çıkan özelliği dünyada yalnızca ülkemizde bulunması ve bize has olması. Yani dünyada bizi temsil etmeye namzet bir obje adına doğru tercih olarak göze çarpıyor.

Kulakları bayrağımızın hilaline benzetilen maskotun forma numarası olan 10 turnuvayı temsilen 2010’u ifade ederken yakasındaki nazar boncuğu ise mükemmel düşünülmüş bir ayrıntı olarak ruhumuzu okşuyor.

Bu güzel tercihin buruk bırakabilecek ya da eleştirilebilecek tek noktası belki de tasarımın kendisi. Zira çizim daha güzel ve hayvancağız biraz daha sempatik tasarlanabilirdi. Yine de bu ayrıntıya rağmen objenin fikir babaları ve kreatörlerini tebrik ediyor, tercihlerinin sembol olmuş bir değerimizin reklamına ve dolayısıyla milli tanıtımımıza katkıda bulunacağını umuyoruz.

Ha unutmadan…

Maskotumuza bir de isim babası aranıyor, haberiniz ola.

Van Cat ya da One Caddy See” benim önerilerim.

Siz ne dersiniz?

İlgili blog: Türkiye 2010 ve rakiplerimiz

http://blog.milliyet.com.tr/Turkiye_2010_ve_rakiplerimiz/Blog/?BlogNo=219145

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..