Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Var mısınız?

Var mısınız?
 

Ülkemizin eli nasırlı emekçileri temiz yüzlü köylüleri dag gibi yüce emeklileri çaglayanlar gibi gençleri ve boyunları yalnız sevdası için bükülen her bir bireyi.. Varmısınız...

Buram buram anadolu kokan kardeşlik ve barış için atan yürekler, bizleri var eden kültürümüz kınalı ellerin agıtları türküleri için ak sakallı dedelerin anlattıgı masallar için. Varmısınız....

Maddi ihtiyaçlarını karşılamış ve her alandaki gelişmelerle tamamlamaya çalışan, hırsın ve kibirin esaretinde çırpınıp duran, çarpık kentleşme hızlı büyüme ve aşırı göçlerle sosyal dokusu bozulmuz kalabalıklar içinde yapayalnızlıgın pençesinde manevi boşluk kültür yozlaşması ile açık cezaevlerine çavirdigimiz yaşam alanlarınındertli sevgi dolu insanları. varmısınız....

Dünyaya hoşgörü iklimini söyleyen degil ögreten ve yaşantısıyla medeniyetiyle imrenilecek sayfalar yazan ülkemizin insanları neredesiniz. Sevincini ve tasasını ekmegini ve aşını paylaşan sohbet erbabları neredesiniz.

Komşusu aç iken yatan bizden degildir diyebilen sevgilerin harmanlandıgı ocak başları dilden dile dolaşan hikayelerimizin anlatıldıgı mekanlarımız. Kırk yıl hatırı olan kahveler bahane deyebilen ast olan sohbetlerdir ve hatırdır ve sevgidir ilkesiyle yaşamış bizler neredeyiz ve ne haldeyiz.

Amatör bilgi birikimlerini paylaşan saf ve temiz Blog yazarlarımız VARMISINIZ..

Ülkemizin gelecegi için hergün kaybolan degerlerimize dur demek için Eylül ayının ilk haftasını KOMŞULAR GÜNÜ İLAN EDELİM. Unutulmaya yüz tutan bireyseliklerin degil takım ruhunun harmanlandıgı komşuluklarımızı ve dilden dile dolaşan masallarımızı bu sayfalarda paylaşalım gelecegimize sahip çıkma adına anılarımızı paylaşalım..

Bu topraklara diyet borcumuzu ödemek için işte fırsat... Kayaları parçalayan dalgaların gücü degil damlaların sürekliligidir. BİNLERCE DAMLALAR KOMŞULAR GÜNÜMÜZ HAYIRLI OLSUN.

Pek iyi ne yapmalı .En güzel kıyafetlerimizi giyerek bayram havasında evimizde yapabilecegimiz tüm yiyeceklerle sokagımıza çıkalım. Tanışma ile başlayacak olan güne bir hafta boyunca degişik etkinlikler de uygulayabiliriz. HER KATIKSIZ VE CANDAN İSTENEN DİLEK MUTLAKA HEDEFİNİ BULUR.

Uzun yaşamın sırrı huzur ve sevgiden geçer. Komşulukların ve paylasımın bizlere sagladıgı yegane deger de budur.Bizler bunu yeniden keşfetmeyi degil örnekleri büyüklerimiz gibi degişen yaşam biçimlerimize ve yaşam mekanlarına bunları uygulamak düşüyor.. Yemek gibi tat veren baharat ve tuzu olalım yeter.

VARMISINIZ EYLÜLÜN İLK HAFTASINDA KOMŞULARIMIZLA BLOG SAYFALARINDA OLMAYA .
ÖYLEYSE KOMŞULAR HAFTAMIZ HAYIRLI OLSUN? YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR DESENİZE...

MİLLİYET BLOG AİLESİ .BİZLER BUNU BAŞARACAK GÜÇTEYİZ BU İSTEGİMİZ ÇIGA DÖNÜŞTÜGÜ GÜN HEPİMİZİN VE ÜLKEMİZİN GELECEGİNDE BİR MİHENK TAŞI OLACAKTIR.

Öyle ise hepinize şimdiden kolay gelsin tüm fikirlere ve görüşlerinize açık bilgi birikimlerinize ihtiyacımız var katkısı olan tüm yazarlarımıza segi saglık ve başarılar diliyorum.

İHSAN ZEYBEK KOMŞULAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN .eylülün ilk haftasında buluşalım.

 
Toplam blog
: 22
: 522
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Sevgiler ve bilgiler paylaştıkça çoğalır. Buraları da tecrübe paylaşım alanları degil mi ki? Anadolu..