Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Vatan gazetesi köşe yazarı Ruşen Çakır'a açık mektup

 Sayın RUŞEN ÇAKIR BEY

Cemaatin avukatlığına soyunmanızı şu dönem ki Türkiye için doğal karşılıyorum. Maalesef cemaati kızdırmadan gazetecilik yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi..

Cemaatin Türk polis teşkilatının içerisine girdiğini ben değil, polis müdürleri dönem dönem yazdıkları raporlarda sayılarına kadar veriyorlar. Bu raporların yer aldığı Necip Hablemitoğlu'nun yazdığı Köstebek kitabını okumadıysanız tavsiye ederim(ne ilginçtir ki o yazdığı kitaptan sonra bir suikaste kurban gitti Hablemitoğlu)

Cemaat ülkemizde bütün devlet kurumlarını eline geçirdi, bunu herhalde bir gazeteci olarak çok iyi biliyorsunuz.

Bugün ülkemizde en basiti ,Özel okulların ve Dershanelerin yaklaşık % 70inin cemaate ait olduğunu bilmeyecek kadar saf olamazsınız.

Bu durum sizler gibi cemaat kültürü ile büyümüş onlarla iç içe yaşamış insanlar için sorun teşkil etmeyebilir ama bizler yani Fenerbahçe taraftarı gibi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve onun ilkelerine bağlı bir camia için kabul edilemez bir durum.

Bu ülkede eski genelkurmay başkanımızın terorist suçlaması ile cezaevinde yatması doğal karşılanabilirken neden Fenerbahçe Spor Kulübünün cemaat tarafından ele geçirilmeye çalıştığını dillendirmek ütopik bir yaklaşım olsun ki..

Futbol endüstrisi hem popülarite hem de rant olarak her insanın iştahını kabartan büyük bir pasta iken, ve ülkemizde bu büyük pastanın en büyük dilimi Fenerbahçe iken ,bugüne kadar toplulukları içine çekmeyi kendine ilke edinen cemaat neden o pastaya sahip olmak istemesin ki..

Bugün Aziz YILDIRIM’ın içeride olmasını hiç kimse izah edemezken ki aynı Aziz Yıldırım Natonun en büyük silah satıcısı iken bu yapılan ihaleler neden cemaatin iştahını kabartmasın ki..

Kendi arkadaşlarınız olan Nedim ŞENER’e, Ahmet Şık’a yapılanlar cemaatin eseri olduğunu bal gibi ortada iken , kurulan Ergenekon kuyusuna atılmamak için çırpınmanız son derece manidardır.

Üstelik bu ülkede hapse giren sadece o iki arkadaşta değildir.Bakın 13.04.2012 tarihinde ki Cumhuriyet gazetesinde Mustafa Balbayın makalesinde ne yazıyor.“Oğlumla bir süre görüşemeyeceğiz. 5 yaşına giderken, sağlıklı gelişiyor diye sevinirken, bir korku belirmeye başladı onda,”Ya Annemi de Silivri’ye kapatırlarsa"diyor BALBAY;

Yurtsever bir Fenerbahçe taraftarı olarak yeniden ve zorla dizayn edilmeye çalışılan bu Türkiye’den utanıyoruz,ve bu haksızlıklara boyun eğmemek için direniyoruz.Silivride yaşanan tiyatroların,milli bayramlarımızın yok etme girişimleri,ilkokulların imam hatiplere çevrilmesi,üniversite rektörlerini cemaatin seçmesi,polis zulmü,dindar gençlik yetiştirme hayalleri,2b yasası ile ülkemizin ormanlarının talan edilmesi ve en son Futbol kulüplerinin ele geçirme çabaları bizleri ürkütüyor.

Biz Fenerbahçe taraftarları Atatürkçü,laik, çağdaş ve tam bağımsız bir Türkiye hayal ediyoruz,

Futbolumuza siyaset karışsın istemiyoruz,Bizim takımımız iktidar partisine şu kadar oy verdi diye başkanlar,kaleminden pislik damlayan gazeteciler istemiyoruz.

Size tavsiyem Cemaatin sözcülüğünü yapacağınıza Cumhuriyetimizin,Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının sözcülüğünü yapmanızdır.

Bizim Atalarımız bu ülkeyi poşet ile satın almadı,çoluk ,çocuk,yaşlı,genç tırnaklarıyla kazıyarak,destanlar yazarak kazandılar,o yüzden bu ülke atalarımızın, Mustafa Kemal'lerin bize emanetidir,siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkeyi cemaate teslim etmeyeceğiz..

Selamlar

İbrahim ERİM   

 
Toplam blog
: 24
: 890
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

Antalyada ikamet etmekteyim. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Atatürkçü, yurtsever bir kişiliğe ..