Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Vatana ve millete hayırlı olsun!

Vatana ve millete hayırlı olsun!
 

ilan.elookat.com


Boyuna postuna göre, aklı bacaklarının arasındaki kesesini doldurma gayreti içinde olan bu keçiler, sanırım en verimli hayvan ırkından olmalılar! Dünyanın hemen hemen her yerine götürülmüşler. Bulundukları ortamın coğrafyasına (!) en iyi adaptasyon sağlama yeteneğine sahip oldukları söyleniyor.


“Saanen keçileri kabak, erkekleri boynuzludur. Genel olarak keçiler küpeli, sakallı, kısa ve beyaz tüylüdür. Meme iki arka bacak arasına (but) yerleşmiş olup koltuk tipi bezel memedir.

Gelişme hızı, süt ve döl verimi yüksektir” deniliyor.


Ormana zarar vermeyen, beyaz rengi ve dik kulaklarıyla sütçü keçiler arasında en çok dikkat çeken ve 9 ay boyunca süt veren ’Saanen’ keçilerinin Türkiye’de yetiştirilmesinin yaygınlaştırılacağı belirtilmiş.


İnternette ki 09.11.2008 tarihli bir haberde, İZMİR’de faaliyet gösteren Egevet Hayvancılık Sanayi, Avustralya’dan süt verimi bakımından en iyisi bilinen ’Saanen’ ırkı 30 keçiyi yukarıdaki tarihlerde Türkiye’ye getirmiş bile!


Egevet Satış ve Pazarlama Direktörü Mete Üre, “Yerli keçilerin günde yaklaşık 0, 5–1, 5 kilogram arasında süt verdiğini hatırlatırken, Saanen cinsi keçilerden günde 3–4 kilogram, yılda ise 750–900 kilogram süt elde edildiğini kaydetti” diyor haberde.

-Maşallah maşallah;


resim: www.orhanelitarim.gov.tr

Ne diyelim vatana millete ve İzmirlilere hayırlı olsun. İnsanın emekli olunca bunlardan birkaç tane alıp bakası geliyor vallahi! Ne sevimli şeyler baksanıza..

Kaynak: İnternet.
hayvansehri.com
haberler.com

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..