Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '10

 
Kategori
Haber
 

Vatandaşa güllü trafik ikazı

Vatandaşa güllü trafik ikazı
 

Kurallara uymayanlara kesilecek para cezaları hatırlatılmış, “Gülü seven dikenine katlanır" denmiş.


Tokat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi şehir içinde yaya ve sürücülerin uyması gereken trafik kurallarını hemen her fırsatta hatırlatırken şu günlerde bir noktadaki ikaz yöntemi dikkat çekici bulundu. Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde, eski Ali Yücel Spor Salonu’nun olduğu alanda şu an bir inşaat yapılıyor. İnşaat alanının etrafı da ihata perdesi ile çevrili. İnşaat alanının caddeye bakan cephesinin önünde de yaya kaldırımı olarak kullanılmakta olan bölüm var. Yolu karşıdan karşıya geçmek için kullanılacak yaya geçidi çizgilerin olduğu noktada, ihata perdesinin üzerine yapıştırılmış olan 3 adet A-4 kağıt dikkati çekiyor. Kağıt üzerine konulmuş güller ise bu dikkati daha da artırıyor. A-4 üzerinde yazılanlar okunduğunda da “Trafik Para Cezaları Kanun Maddesi 68/1, 73 ve 74. maddeler olduğu görülüp, anlaşılıyor.

HATIRLATILAN CEZALAR
Trafik Para Cezaları Kanun Maddesi’nden 68/1’in b-1 bölümünde “yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde, yayalar için ışıklı işaret olduğu halde bu işaretlere uymamak halinde yayalara 62 TL. para cezası uygulanır.” Yazdığı hatırlatılıyor. 73. maddede “araçlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak ve dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullananlara 62 TL. ceza verilir” yazdığı hatırlatılıyor. 74. maddede ise “görevli bir kişi ya da ışıklı trafik ışığı bulunmayan, ancak başka bir trafik işareti ile belirlenmiş yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken, araçlarını yavaşlatmamak ve bu geçitlerden geçen ve geçmek üzere bulunan kişilere ve öğrencilere ilk geçiş hakkını vermemenin sürücülere cezası 130 TL’dir” yazdığı hatırlatılıyor.

YANLIŞ YAPAN
CEZASINA KATLANIR A/4 kağıtlarının hemen üzerine birer adet de gül konulduğu dikkatleri çekti. Anlaşılan o ki; yanlış yapan cezasına da katlanması gerektiği vurgusu gül ile yapılmış ve “gülü seven dikenine katlanır!” demek istenmiş.
 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..