Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Vatikan, Avrupa'da minareye sahip çıktı

Vatikan, Avrupa'da minareye sahip çıktı
 

http://www.dunyadadinedonus.com/tr


Vatikan sonunda kendisinden beklenen tepkileri vermeye başladı.Daha önce verdiği evrimi destekleyen demeçlerinden sonra bu duruşu dini kurum sıfatına yakışır bir davranış oldu.Vatikanın üzerinde olan baskıların azalması asıl görevini ihya etmesini sağlayacaktır.Bu açıklaması dünyada yükselen din ahlakının önlenemez bir sonucudur.

Vatikan Adalet ve Barış Bakanından Avrupa'ya dini siyasete alet etme uyarısı: "Müslümanların Avrupa'daki mevcudiyeti yüzyıllarca tartışma konusu yapılmamıştı, şimdi ise minareler konusunda referandumlar yapılıyor"

Vatikan'ın adalet bakanı konumundaki Papalık Adalet ve Barış Kurulu Başkanı Kardinal Peter Kodwo Apipah Turkson, Farefuturo Vakfının haber portalına verdiği demeçte, "Siyaset dini bir bölücülük aracı gibi kullanmamalıdır. Avrupa, göçü adeta sadece tehdit gibi algılıyor. Müslümanların Avrupa'daki mevcudiyeti yüzyıllarca tartışma konusu yapılmamıştı, şimdi ise minareler konusunda referandumlar yapılıyor" dedi.

Ganalı Kardinal Turkson, Avrupa'nın yabancı göçmenleri bir tehlike gibi algılamaktan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Sorun, göçün tehdit gibi görülmesinden kaynaklanıyor. Bunu yapmak zor değil. Zira gelenler genelde muhtaç kimseler oluyor. Nitekim Avrupa günümüzde göçü, Avrupa'nın bütünlüğüne, gelişmesine, refahına ve güvenliğine bir tehdit gibi algılıyor. Göçün, gelişmeye katkı değil de, bir sorun gibi algılanması başlı başına bir sorundur" diye konuştu.

Kardinal Turkson, dinsel kimliklerin kimi din adamları ve siyasetçiler tarafından adeta halklar arasında bir bariyer gibi algılanmasını da eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu Hristiyanlığın özüyle de çelişen yanlış bir tutumdur. Parçalanmışlıkları ancak ibadet ve din sayesinde aşabilirsiniz. Etnik açıdan yabancı tabii ki yabancıdır. Bu fiili bir durumdur. Ben bir Afrikalıyım. Yapılabilecek bir şey yok. Ama bu farklılıkları ancak bir üst düzlemde aşabilirsiniz. O da Tanrı ile ilişki düzlemidir. Dolayısıyla din farklılıkları aşmaya mümkün kılan bir araçtır."

Turkson, Avrupa'ya yabancı işçilerin girişinin çok zor hale getirilmesini de eleştirerek, "Avrupa, paranoyak, histerik demeyeyim ama, kaygı yüklü yasal düzenlemelere doğru kayıyor. Kendi nüfusu artmazken, nüfusları artmakta olan 'başkaları' geliyor. Bu durum, ister istemez, yarın ne olacak sorusunu da beraberinde getiriyor. Nüfus artışını teşvik yerine, sınırları kapatma yolu seçiliyor. Ama asıl sorun şu: Halk olmadığı yerde millet de olamaz. Halk da laboratuvarda değil, insanlar sayesinde ürer. Buna göçmenler de dahildir" diye konuştu.

Haber 7

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..