Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Dünya
 

Ve Fransız Devrimi sona erdi

Ve Fransız Devrimi sona erdi
 

Bir zamanlar Dünyaya liderlik eden Fransa Aydınlanması, düşünce ve ifade özgürlüğü düşmanlığı ile karardı...


Düşünce ve İfade Özgürlüğünü Çöpe Atan Fransa Bunun Bedelini Ağır Ödeyecektir.

Dünya Tarihinde üç önemli devrim vardır. Bunlardan ilki Fransız Devrimiydi. 1789'da Monarşi'nin zulmüne karşı Cumhuriyetin zaferiydi. Özgürlükler ve Eşit hakların Avrupa'nın değerleri olması için çok önemli bir başlangıçtı. 1789 da başlayan hareket 2013 Temmuz'unda AB'nın Hırvatistan ile en geniş sınırlarına ulaştığı dönemi içine alıyordu.

Fakat bir urlar belirdi Avrupa'da, en önemli ur Geert Wildersli Hollandalı habis urdu. Bu ur öyle bir yayıldı ki İslam düşmanlığı Anders Breivik gibi bir katliamcı ortaya çıkardı.

Avrupa, Türk ve İslam düşmanlığından vazgeçmediğini ikinci bir ur hızla büyüme eğilimine girdi. Sarkozy bu urun adıydı ve Fransa'da bu ur ileriye dönük olarak ciddi bir koma halini gündeme getirecek. Çünkü Anders Breivik'in yaptığı katliamı neredeyse örtbas edecek olan Norveç İstihbaratı bu ülkede Faşizmin hız kazanmasına neden olmakta. Norveç polisi mutlaka faşizan ve ülke barışını tehlikeye atan NAZİ polislerden kurtulmalıdır.

Fransa ise çok tehlikeli bir dönemece girmek üzere. 1975 yılına kadar GİYOTİNLE kafa kesen bu ülke şimdi DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ Avrupa anayasasını hiçe sayarak giyotine göndermek üzere.

Fransa'da yaşamakta olan tüm özgürlükçüler, yeşiller, sosyal demokratlar, komünistler ve İslamcılar bu düzenlemeye karşı yeterince organize olmadılar. Türkiye bu unsurları kendi enteljansiyesi ile yeterince organize edemedi.

Fransa'nın böyle bir saçmalığı oylaması bile Avrupa'nın artık değer olarak bittiğinin ifadesidir. Avrupa Birliği bu oylamayla artık bitmiş durumdadır.

Evet, siyasal ve ekonomik birlik olarak bir müddet daha devam edebilir ama bu oylama Avrupa'nın gidişatı konusunda ciddi fikir vermektedir.

Fransız Devrimi'nin Ruhuna El Tekvin Vel Galatyalılar*

 

(*) Tekvin: Tevrat'ın ilk bölümü, "Yaratılış" demek. Galatyalılar, ise incilde Tarsuslu St. Pau'ün yazdığı mektubunun adı ve Ankara bölgesini ifade eder. Burada söylemek istediğim şey Yahudi kökenli Sarkozy'nin yanlışı Ankara'nın tepkisiyle hayata geçemeyecek demektir. Bu durumda olan Fransız Devrimine olacak demektir.

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..