Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Ve Türkiye finalde...

Ve Türkiye finalde...
 

Eurovision 2008


Cumartesi günü 53.sü düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması (Bülent Özveren'in deyimiyle bu sene Eurovision Şarkı ve Show Yarışması olmalıydı) için bu sene, Avrupa'da ülke sayısının ve yarışmaya ülke katılımının artması nedeniyle 2 adet yarı final düzenlendi. Daha önce ilk kez Türkiye'de bir yarı final düzenlenmişti. Sırbistan'da 20 Mayıs'ta yapılan ilk finalde :

İsrail, Azerbaycan, Norveç, Polonya, Bosna-Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Romanya, Rusya ve Yunanistan elemeyi geçip finale kalmışlardı.

22 Mayıs'taki yarı final'de ise Türkiye adına yarışan Mor ve Ötesi grubu Deli adlı şarkıları ile finale kalmaya hak kazandılar. İkinci yarı finale katılan 19 ülkenin halklarının diğer ülkelere gönderdiği SMS'ler sonucu finale kalan 10 ülke, birer zarf içinde açıklanırken ilk sekiz ülke açıklandığında Türkiye'nin hala çıkmamış olması gerçekten heyecan vericiydi. Çıkan dokuzuncu zarf sonrası Türkiye ismi açıklanırken diğer 9 ülke şöyle oluştu:
İzlanda, İsveç, Ukrayna, Arnavutluk, Letonya, Hırvatistan, Danimarka, Gürcistan ve Portekiz.

Türkiye adına başarılı geçen gece, müthiş sahne şovları ile süslenmişti. Özellikle Çek Cumhuriyeti'nin grubu görülmeye değerdi ancak şovları şarkılarını kurtarmaya yetmedi, çünkü devlet, bu görevi bir şarkıcıya değil ülkenin en ünlü aerobikçisine vermişti :)

Sayılan 20 ülkenin yanında 4 kurucu ülke olan Almanya, İspanya, İngiltere ve İtalya yarışmaya doğrudan katılırken Sırbistan ise evsahibi ülke sıfatıyla yarışmaya katılacak. 24 Mayıs gecesi nefesler tutulacak, bakalım kazanan kim olacak?

Not: Favorimin Finlandiya adına yarışan Terasbetoni grubunun Missa miehet ratsastaa şarkısı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu arada soydaşlarımız Azeriler de müthiş bir şov ve parçayla iştirak ediyorlar, muhakkak izleyin.

 
Toplam blog
: 13
: 1075
Kayıt tarihi
: 10.04.08
 
 

Dünyada gelen her darbeye "İşte buradayım işte burada, dimdik ayakta, çınar gibi, adam gibi ayakt..