Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
Dünya
 

Venezüela Dümdüz..

Siz istediğiniz kadar istediğiniz partiye oyumuzu kullanmaya devam ediniz dünyanın gücünü elinde barındıran Amerika her istediğini uygulamak üzere dünya ülkelerini avucunun içinde gibi görüyor ve tabiri caizse serçe parmağıyla ynatmaya çalışıyor, adeta güç bende diyor..

İşte Venezüela'da yaşananlar mesela..

Trump; 'Venezüela'da demokrasinin yeniden tesisinin sağlanması adına bastırmak için ABD'nin ekonomik ve diplomatik gücünün tamamını kullanmaya devam edeceğim' demiş..

"Demokrasinin yeniden tesisini' cümlesi bana 12 Eylül darbe girişiminde bulunan Evren'i hatırlattı. Evren'nin ilk konuşması böyle başlıyordu hatırlarsanız tabi yaşı benim gibi müsahit olanlar ve o acı darbenin bizzat tanığı olan biri olarak.

Amerika-CIA işbirliğiyle gerçekleşmiş olan 12 Eylül darbesi ne tesadüftür ki 40'ıncı yılını dolduran ve bir türlü meclis çoğunluğundan geçirilemeyen 24 Ocak kararlarının meclisten geçirilmesi sağlanmıştır darbe ile birlikte..

Amerika'nın amacı ülkede serbest piyasa ekonomisinin işler hale sokulmasını ve ülkede tüm varlıkların yabancı şirketlere satılmasını istiyordu. Nitekim 40 yılda PKK terör örgütünü de örgütleyerek savunma giderlerimizin artmasına neden olarak ekonominin de belli seviyede hatta ekonomide çıkmazlara yol açılarak ülkenin varlıklarını özelleştirme yoluyla satışına zorunluluk getirmiştir.

Bizler; Özal, Demirel, Çiller, Yılmaz ve Erdoğan'a 'ülke varlıklarını tek tek elden çıkarmışlardır' derken o yönlendirmeleri yapanın Amerika olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

O liderlerin hepsi de uygun zemin hazırlanarak sözde seçimlerle iktidara getirildiğine inanıyorum ABD tarafından.

Suriye'de olan bitenlerden sonra da ülke yönetimlerinde yeni yapılandırmalara gebe kalınacağını düşünüyorum zira yeni dünya üçgeninde iç açılar toplamı her zaman olduğu gibi Merkel Erdoğan Esat olmayabilir. Yeni ekonomik ve siyasal denklem her an söz konusu olabilir Suriye'de demokratik seçimlere gidilmesi sonrasında.

Dünyada seçmenler sadece seçtiklerini zannederler, oysa öyle olmadığını Trump'ın seçilmesinde de görülmüştür.

Trump özel olarak ABD derin devleti tarafından iktidara getirilmiştir. Demokrasi ve insan haklarını ihlal ederek dünya ülkelerini dediğim gibi parmağında oynatmaya çalışıyor Trump!

ABD 80 yılında ülkemizde darbe ortamını ve darbeyi gizli yollardan yapmaya çalışırken bugün Venezüela'ya açıktan istediğini yapmaya çalıştığını görmekteyiz. Bu durumu ancak Trump gibi bir liderler gerçekleştirebilir.

Amaç, Venezüela'daki dünyanın en değerli petrollerini ele geçirmesidir Amerika'nın. Tıpkı bizde olduğu gibi askeri darbe yaptırarak kendi çıkarlarını koruyacak yönetimin iktidara getirdikten sonra ülkedeki petrollerin ABD yönetimine akmasını sağlayacaktır Trump!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..