Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Veysel itiraf etti ama MHK çark edecek mi?

Veysel itiraf etti ama MHK çark edecek mi?
 

Veysel Sarı; hafta sonu oynanan Eskişehirspor - Fenerbahçe karşılaşmasının henüz 26. dakikasında Caner Erkin'in oyundan atılmasına neden olan, "Bunu da mı vermeyeceksin lan!" sözünü, kendisinin söylediğini geç de olsa itiraf etti.

Fırat Aydınus ve ekibi; söz konusu maçın gözlemcisi Hasan Ceylan'dan (hayal kırıklığı, iki veya daha fazla bariz hatalı performans anlamına gelen)  7,2 puan aldı.

Caner'in hatalı (ön yargılı) bir bakış açısıyla ihraç edilmesi ve Sezer Öztürk'ün yardımcı ve 4. hakemin (görmek istemeyen) gözleri önünde, yüzüne gelen dirsek darbesiyle kaşının açılmasına, Fırat Aydınus ve ekibinin tepkisiz kalması, maçın gidişatına etki eden bariz hatalardı.

Maçın 45+5. dakikasında Eskişehirspor lehine verilen penaltı pozisyonu ve Necati'nin 86. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içersinde topu elle düzeltmesi ve pozisyonun devamında Necati'nin rövaşatasının direkten dışarı çıkması ile sonuçlanan pozisyonlar ile ilgili herhangi bir yorum yapılmadı.

Necati'nin rövaşatısının golle sonuçlanmaması, Fenerbahçe'yi ikinci bir bariz hata ile mağlup duruma düşürebilecek bir pozisyondu. Bu durum camia olarak bizleri hakemin gazabından bir nevi korumuş oldu.

Hasan Ali'nin kasıtlı olmasa da rakibe yapmış olduğu müdahale ile gerçekleşen penaltının geçerli bir pozisyon olduğu ve 4 dakikalık uzatma süresinin aşılması durumunda, devam eden bir pozisyonun kesilmesinin doğru olmayacağı düşüncem ile penaltı pozisyonu üzerinde daha fazla tartışmanın bence gereği yok.

MHK Başkanı Zekeriya Alp; Fırat Aydınus ve ekibinin kötü performansı sonucu muhtemelen 4 hafta dinlendirileceği, ancak hafta içi Avrupa'da maç yönetecek olan hakemlerin bu denli üzerine gitmenin doğru olmadığını ifade etti.

Peki, ligde zirveye ortak olma şansını yakalamış ve UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içi önemli bir maça çıkacak olan Fenerbahçe'nin böyle bir muameleye maruz kalması doğru mudur?

Fenerbahçe; iyi veya kötü oynar, kazanır yada kaybeder... Bu takımın kendi dinamikleri içersinde gerçekleşebilecek sonuçlardır. "Sanki 10 kişi kalmasalar maçı kazanabileceklerdi!.." düşüncesi Fenerbahçe aleyhine yapılacak her türlü haksızlığın nasıl bir vicdansızlıkla meşrulaştırılmaya çalışıldığını acı bir şekilde ortaya koyuyor.

Fırat Aydınus'un Fenerbahçe maçlarındaki (göstermiş olduğu 24 kırmızı kartın 10'unu) garip istatistiği ve Aykut Kocaman'ı haklı olarak isyan noktasına getiren hakem kararlarının, rakibimiz üzerindeki koruyu etkisi, futbolumuzdaki ön yargının, nefretin ve kirliliğin kaynağı gösterilen, aslında en çok zarara uğrayanın camiamız olduğu gerçeğini de maalesef ki gözler önüne seriyor.

Sonuç olarak; istediğimiz, Fenerbahçe'nin hakemler tarafından korunması tabi ki değil. Bir taraftar olarak en nefret ettiğim durumlardan biri şudur ki; hakemin takımım lehine haksız bir penaltı yada maçı etkileyecek herhangi bir karardır.

- Futbol kamuoyunda genel bir yargı olarak yer eden ancak gerçekte hiçbir gerçekliği bulunmayan "Hakemler Fenerbahçe'yi koruyor(!)" düşüncesinin değişmesi.

- Fenerbahçe'nin her deplasmanda, tribünlerden koro eşliğinde yükselen küfre maruz kalması çirkinliğine artık bir önlem alınması. Kültür Merkezi Eskişehir'in bile Küfrün Merkezi haline dönüşmesi gerçekten üzücüydü.

- Haksız yere kırmızı kart gören Caner'in (şu saatten sonra Fenerbahçe aleyhine oluşan sonuç değişmeyeceğine göre) en azından ceza almaması.

- Hakem hatalarının olabildiğince insani sınırlar içersinde kalması, ne büyük takımların ne de Anadolu takımlarının mağdur edilmesi.

Unutmayalım ki adalet hepimize gerekli...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..