Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '10

 
Kategori
Magazin
 

Victoria's Secret Fantazileri

Victoria's Secret Fantazileri
 

Victoria’s Secret’in Noel Defilesi ve Reklam’ın Gücü

Victoria’s Secret’in Noel defilesi merakla bekleniyor. Defileden önce bugünden itibaren internette görülmeye başlayan yaklaşık 1 dakika 30 saniyelik reklam filmi ortalıkta gezinmeye başladı. “Fantezi” başlıklı reklamda defilede yer alacak en önemli 5 mankenin fantezilerinin yer aldığı farklı mekanlarda çekilen görüntüleri yer alıyor. Noel defilesinin daha şimdiden göz alıcı olacağı ve tüm dünyanın ilgi odağı olacağı kesin. Nasıl oluyor da bu defile tüm yıl boyunca tüm dünyada adından bahsedilebiliyor ve gösteride ön sıralarda yer alan mankenler tüm yıl boyunca en önde gelen dergilerde poz verebiliyor ya da en önemli defilelerde boy gösterebiliyor.

Bu sistemin altında yatan en önemli sebep muhteşem reklam kampanyası ile dünyanın en önde gelen mankenlerinin aynı karede birleşmesi ve aynı proje adı altında bir araya gelmesi. Ülkemiz reklam konusunda son derece başarılı ve tüketicinin veya hedef kitlenin ilgisini çekecek son drece başarılı reklamlar yapılıyor ve bu reklamlar dünya çapında önemli ve kaliteli reklamlar. Ama reklam sektöründe yaptığımız işleri tanıtım ve daha büyük işlerin duyurulması işlerinde yapamıyoruz. Bu sektörlerden biri de sinema sektörü ve tanıtımı. Geçen ay vizyona giren bir çocuk animasyon filmi vardı. Adı Winx Sihirli Macera. Filme küçük kızım çok istediği için gittim. Film 3 boyutlu olarak çekilmiş bir filmdi. Filmin giriş ücreti bir büyük bir çocuk fiyatı 24 TL, ayrıca filmden ayrı olarak filmin yapımcıları ya da filmi ülkeye getirenler istediği için ayrıca 4 TL daha verdim. Filme gitmek için toplam 28 TL ücret ödedim. Yani bu filmi izlemek istiyorsun yaklaşık 30 TL’yi gözden çıkarıyorsun. Film bu kadar pahalı olmasına rağmen, vizyona giren pek çok filmden daha fazla izlendi. Çünkü filmin hedefi çocuklardı ve çocukların istediği bir filmi ister istemez izlemek zorundaydık. Ama bu filmden çok daha güzel, komik filmler bu filmin izlenme oranlarının altında ezildi kaldı. Bu dönem buna benzer pek çok film fazla izlenmeden salonlardan kaldırıldı.

Bizim ülke olarak her sektörde reklam, tanıtım konusunda en yeni en uygun teknikleri, yöntemleri sistemleri öğrenmemiz ve uygulamamız gerekiyor. Reklamın, tanıtımın, gerektiğinde diplomasinin yol ve yordamları öğrenmemiz ve her alanda uygulamamız gerekiyor.

Haberin devamı;
Fantezilerinizi sizinle paylaşmak istiyor!
Victoria’s Secret’ın yıllık Noel defileleri destansıdır ama bu video bambaşka bir gösteriye dönüşmüş.

Hürriyet 15:26 | 07 Aralık 2010
Victoria’s Secret’ın yıllık Noel defileleri destansıdır ama bu video bambaşka bir gösteriye dönüşmüş. 2010 yılbaşıkampanyası için yönetmen Michael Bay ile çalışan marka, tipik tarzından sıyrılıyor. Müzikten yana elektronik rock tercihi ve başarılı kurgusu ile melekler bir aksiyon filminin aktrisleri gibi yansıyorlar ekrana… Seçilen sloganın kışkırtıcı tavrı ile de pekişen videodan şikayet edecek bir izleyici bulmak zor olsa gerek. Siz ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..