Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Wikileaks ABD'nin yeni bilinçaltı silahı

Wikileaks ABD'nin yeni bilinçaltı silahı
 

Wikileaks ABD bilgi bombardımanı


Wikileaks’i ABD Desteklemektedir

Wikileaks, ABD’nin yeni bilgi destekli bilinçaltı yüklemesidir.

Wikileaks belgeleri ABD’nin dünyaya meydan okumalarında biridir. Belgelerin arkasında ABD vardır ve bu belgeler diplomasi de yeni bir dönemin başlangıcını göstermektedir. Belgelerle ABD, diplomatik ilişki içinde olduğu ülkelere birinci olarak resmi bir diplomasinin olduğunu söylemektedir. İkincisi ise ismi geçen ülkelerden gelen bilgileri açıklayarak ise “Aslında sizin hakkınızda şu şu bilgileri de biliyoruz, resmi düşüncemiz olmasa da bu tip ekstra dedikodu niteliğindeki diğer bilgilerden de haberimiz var”, demek istiyor.

Diplomaside internetin kullanımı Wikileaks olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında gelecek zamanları anlatan bilim-kurgu filmlerinde (Ben Robot, kartal Göz vb) insanların dünyayı ve ülkeleri gözlemlemek ve verileri görüntülü ve işitsel olarak takip edebilmek için kurdukları dev bilgisayar sistemleri sonunda sistemi ele geçirir ve her şeyin ve herkesin kontrolünü sağlarlar ve bu filmlerdeki bilgisayarların adı “WIKI” dir. Dolayısıyla gelecekte yapacağı her türlü uygulamayı ve düşünceyi önce filmlerde gösteren ya da Irak ve Afganistan’da olduğu gibi işgal ettiği ülkelerde yaptıklarını kurtarıcıymış gibi gösteren filmler çeken ABD wikileaks’le ise sistemi sanal aleme taşımıştır ve artık diplomaside çift yönlü bir uygulamaya geçmiştir.

Wikileaks ile ABD bir yandan resmi bir diplomasi uygularken diğer yandan da wikileaks ile gayri resmi bir dil kullanma yoluna gitmiştir. Deli, çılgın ve tehlikeli denilen Türk Dışişleri Bakanı ile ABD Dışişleri Bakanı belgelerin yayınlandığı gün görüşebilmekte ve sözde özür dilemektedir. Ama aynı zamanda kendilerinden korktuklarına dair ellerinde belgeler olduğunu bilmektedir. Wikileaks’in yarattığı bilgi kirlenmesi insanların bilinçaltına bilgi yoluyla yapılan yeni nesil bilgi pompalama ya da bilgi yüklemelerinden biridir ve birçok insanın bilin altına yoğun bir yükleme yapılmıştır. Diplomatik olarak belgeler pek bir şey ifade etmiyor gibi gözükse de bilinç altında öyle değildir ve belgelerde ismi geçen her politikacı ve her ülke bu belgelerden mutlaka etkilenir ve herkesin aklında diğer ülke ya da insanlarla şüphe doğar ya da şüphe varsa artık bu şüphe giderek güçlenir. Dolayısıyla gerçek diplomasi ile belgelere dayanan şüphe ve acaba duygusu üzerine oluşan ikinci bir bilinçaltı diplomasisi oluşturur. Azerbaycan Devlet Başkanı hakkında bundan sonra bizim iyi bir şey düşünmemiz mümkün müdür bundan sonra ? Ya da İran’ın Arap ülkeleri hakkında iyi düşünceler içinde bulunması mümkün mü ? Diplomatik olarak mümkün olabilir ama bilinçaltında artık mümkün değil. Wikileaks belgeleri aslında şeye benziyor, konuştuğunuz biriyle ağzınızdan çıkanlar var söylediğiniz bir de o anda içinizden gerçekten geçen paronoyakça düşünceleriniz (ben aslında senin iş yapmazdım ama şimdilik yapalım. Aslında seni hiç sevmem ya da senin gibilerden nefret ederim ama köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceğiz tarzındaki düşünceler gibi)

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..