- Kategori
- Yemek - Mutfak
Vişne soslu pandispanya tatlısı
TATLININ DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ
Tatlı düşkünleri için güzel değişik bir tatlı tarifi. Hazırlarken daha yemek için sabırsızlanacağınıza eminim.
Saygılarımla,
1 ad. büyük boy pantispanyayı bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
2 yemek kaşığı vişne marmelatını, 200 gr. tuzsuz krem peyniri ile karıştıralım.
2 ad. yumurta, 1, 5 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, 1 tutam tuz, 1 su bardağı toz şekeri derin bir kabın içinde çırpalım ve alabileceği bir tepsiye dökelim. Dilimlenmiş pantispanyaları üzerine yayarak her iki tarafını ıslatalım.
teflon tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eriterek kızmaya başladığı anda ıslanan pantispanyaları kızartalım.
kızaran tarafı çevirdiğimizde üzerine kalınca vişneli krem peyniri sürüp, tane vişne döşeyelim. Diğer pandispanyanın da kızaran tarafını onun üzerine koyarak bastırmadan çevirerek 2 katlı pastanın her iki yüzünü kızartıp, servis tabağına alıp ortadan ikiye keselim.
1 adet yeşil elmayı rendeleyip blenderda ezelim. 1 su bardağı kremşanti, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı çilek marmelatı ilave ederek karıştıralım ve pastaların üzerine bolca dökerek servis yapalım.
Not; vişne yerine konserve yada taze çilek, ahududu, frambuaz, ananas gibi meyvelerde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.