Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı lahana sarması

Zeytinyağlı lahana sarması
 

Yedikçe yediren, çerez niyetine tüketilen zeytinyağlı lahana sarmalarını beş çaylarında bile ikram edebilirsiniz mutlaka ellerinizle yapmayı deneyin derim.

Malzemeler:

1 orta boy lahana

3 su bardağı baldo pirinç

3 adet iri soğan(İnce ince kıyılmış veya rendelenmiş)

1 su bardağı sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı pul biber ve kuru nane

 1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı yenibahar,  kimyon, karabiber

2 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu

Yapılışı:

Önce lahana yaprakları haşlanır ve ortalarındaki sert yerler kesilir. Pirinçler biraz suda bekletildikten sonra bol su ile tel süzgüde yıkanır. 3 su bardağı pirinç çok gibi gözükse de lahanaları sarmak için bol pirinç gidiyor o yüzden size çok gelmesin. Yıkanan pirinçlere yağ, tuz ve baharatlar ilave edilerek 2 su bardağı su ile pirinçler yarım pişirilir. Pirinçler piştikten sonra fazla ısısı gidince lahana yapraklarının içine koyulur ve rulo şeklinde sarılır.

Rulo şeklinde sarılan lahana yaprakları, dibine birkaç tane lahana yaprağı serilmiş büyükçe bir tencerenin içine dizilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılarak lahanaların hizasında sıcak su ilave edilir ve ocak kısılarak lahanalar pişmeye bırakılır.

Arar sıra lahanalar kontrol edilir, su az gelirse tekrar sıcak su ilave edilir. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdandan yararlanabilirsiniz, pirinçlerin iyice yumuşaması gerekir.

Zeytinyağlı lahana sarmasını soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..