Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Volkan Şen’in mücadele zannettiği

Volkan Şen’in mücadele zannettiği
 

Fenerbahçe; plansız programsız transferler ve geç alınan kararlar neticesinde, puan kayıplarıyla başladığı yeni sezonda, ligin şu anda belki de en zayıf takımlarından olan Kasımpaşa karşısında geçen hafta aldığı farklı galibiyetle biraz olsun nefes almış, özgüven tazelemişti.

Derbi haftasında ise rakiplerin yenişememesi, zirveden uzaklaşan Fenerbahçe için kendi sahasında oynayacağı ve kolay geçeceği düşünülen Gaziantepspor maçı öncesi iyi bir fırsata dönüştü.

Bu fırsatı değerlendirmek adına Fenerbahçe, maça oldukça istekli başladı. Geçen haftanın farklı skor elde eden takımı, ilk 20 dakikadaki görüntüsüyle bu maçta da beklentilere cevap verecek nitelikteydi.

Haliyle ilk gol de gecikmedi. Ancak rakip takımın kalitesi kısıtlı da olsa, oyunu dar alanda oynama çabaları ve Fenerbahçe’nin yumuşak karnı olan orta alanda ayağa sabırlı paslaşmaları ile son dakikaya kadar oyunda tutunmayı başardılar.

Rakibin maç boyunca oyunda kalabilmesinin bir diğer nedeni de Fenerbahçe’de bazı oyuncuların ceza sahası içerisinde hatalı son hamleleri ve özellikle gol atma konusundaki bencil tavırları oldu.

Son zamanlarda daha çok Emenike’de gördüğümüz bu davranışlar, takımı öne taşıması ve dikine oynaması ile övgüler yağdırdığımız Volkan Şen’de hat safhaya ulaştı.

Fenerbahçe bu akşam çok rahat bir maç kazanabilirdi. Muhakkak ki önemli olan her şeyden önce takımın kazanması. Ancak ilk 20 dakikada en az iki farklı skora gelebilecek, rakibin zaten zayıf olan gardını düşürebilecek, Feyenord maçı öncesi takımı fazla yormayacak bir maçı zora sokmak gerçekten anlamsızdı.

Gol atmanın yanında asist yapmak, takımı skor üstünlüğüne taşıyacak her hangi bir katkı sağlamak da çok önemliyken “ben atacağım” bencilliği takıma ne kazandırır? Tabi ki hiç bir şey. Ancak çok şey kaybettirir.

Volkan Şen; bencil davranışları neticesinde harcadığı pozisyonlarla boşa yakıt harcayan makine gibi bir ileri bir geri, gereksiz efor harcıyor. Bu git-geller haliyle takımı da yoruyor ve oyundan düşürüyor. Ayrıca rakibe de özgüven sağlamış oluyor.

Bugün maç içinde seni ve tüm takımı alkışlayan taraftarlar; takıma moral vermek, dolayısıyla kazanma alışkanlığı sağlamak amacıyla destek veriyor. Sanma ki saç baş yolduran pozisyonlarını “mücadele” zannediyorlar.

Volkan Şen’e tavsiye: “Bir gol atmaya çırpınmak yerine 2-3 asist yap, vazgeçilmez ol!”

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..