Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Vücut dili, yüz ve söz

Vücut dili, yüz ve söz
 

İnternetten alınmıştır


İnsan düşüncelerini genelde sözle, yani dil ile ifade eder; sadece kaslardan oluşan dilin beyinle bağlantısı yüksekse manevra kabiliyeti de yüksek olur, gerektiğinde duruma göre sözcükler üretilebilir, hatta değiştirebilir.

İnsan yüzü de dile paralel tavırlar takınabilir, örneğin gülümseyebilir, gergin görünebilir, gerginken gülümsemeye geçebilir.

Ancak insan bedeni; dil gibi yüz gibi beyin tarafından süratle kontrol edilemediği için manevra yapmakta zorlanır, hatta yapamaz.

Soruşturmalarda diyalog sözle yaşanırken yüz ve vücut dili izlenerek çelişkiler fark edilir ve durumun özü yakalanır.

Bir kişinin ortamlardaki vücut dili kameraya çekilip kendisine izletilebilse kendisinin bile hayrete düşeceği kadar düşüncesini durumunu ele verdiğini anladığında; kasıtlı olmasa da bedeninin iç dinamikleriyle hareket ettiğini fark eder.

İletişimlerde esas olan sırasıyla; vücut dili, yüz ifadesi sonra sözleri olduğunu gözlerken ters ifadeyle yüz ve vücut dilinin desteklemediği sözlerin geçerli olmadığını düşünüyorum.  

Vucut diliyle tanışık olmak iletişimlerin arka planını anlamaktan veya sezmekten ötürü kişisel diyalogları zorlaştırabilir veya yakından tanımayı kolaylaştırabilir. 

http://www.kadrikanpak.com/

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..