Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '17

 
Kategori
Siyaset
 

Vural Erdoğan'ın Uçağıyla Nerelere Gitti?

Vural Erdoğan'ın Uçağıyla Nerelere Gitti?
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Kuveyt-Katar seyahatinde, uçakta Erdoğan'ın daveti üzerine MHP Milletvekili Oktay Vural da eşlık ediyormuş.  CHP ve HDP Milletvekillerine davet yok.

Keşke Cumhurbaşkanımız kucaklayıcı olup tüm siyasi partilere aynı mesafede bulunabilseydi çok isterdik doğrusu biz vatandaş olarak ama siyaset maalesef tıpkı satranç oyunundaki hamlelere benziyor. Hatta poker oyunu gibidir. Kim iyi blöf yaparsa siyasette o kazanıyor. Bu durum dünya ülkelerinde de aynıdır zira dünyada artık insan odaklı siyaset yerine kapital odaklı siyaset yapılmaya başlanmıştır özellikle soğuk savaşların sona erdiği ve Sovyetlerin dağılması sonrasından itibaren 90'dan sonra.

Her Milletvekili koltuk kapma peşinde. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi. Tüm siyasi partilerin Milletvekilleri için söylüyorum. Hiç bir parti Milletvekili vatandaşın geleceği için çalışmamakta sadece kendi kişisel çıkarlarını ön plana çıkarmaktadır.

Hal böyleyken Vural da tıpkı santranç kurallarına benzer oynamaya çalışıyor. Hatırlayınız MHP gurup başkanıyken Ak Parti'ye demediğini bırakmıyordu. Gerçi MHP Genel Başkanı Bahçeli daha da sert tavırlar sergiliyordu Ak Parti'ye karşı. Şimdi dondurma kaymak kıvamına geldiler.

12 Eylül öncesinde militan konumunda olan (sağ ve sol) bugünün Milletvekilleri parlamentoda bulundukları sürece politikadaki kirlenmişlik düzelmez. Sağ gürüh parlamentoda yer edinmeye çalışırken, sol gürüh kapitalizm'in tutsağına düşürülerek tuccar patron çizgilerde yer almaktadır. Elbetteki bu çizgiye yönlendiren sistemin ta kendisidir. Sistem, yönetici kadroları ekonominin getirisine katmak süretiyle hem sol ideolojiyi pasivize konumuna getiriyor hem de katma değerden nemalanıyor. Sistem sağ gürühü de parlamentoda işlevlerini sürdürmeye çalışıyor. Mesele bu kadar açık ve nettir!

Sadece ülkede değil, dünyada kapitalizm modeli tüzüğünün içinde Sosyalizm'in insan odakli en az bir kaç tüzüğü bulundurulmadığı sürece bu sığ ilkel politikalar bitmeyecek ve dünya insanlarının yaşam kaliteleri kolay kolay düzelmeyecektir diye düşünüyorum.

"Kapitalizm ile Sosyalizm bir arada barınamaz" demeyiniz lütfen. Örnek Çin. Örnek yavaş yavaş kapitalizm sürecine yeni yeni adımlar atan Küba..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..