Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '17

 
Kategori
Siyaset
 

Koşullar OHAL’i Gerektirse Bile Seçimden Önce OHAL Kalkar Çünkü OHAL’de Seçim AKP’nin Oyunu Etkiler

Koşullar OHAL’i Gerektirse Bile Seçimden Önce OHAL Kalkar Çünkü OHAL’de Seçim AKP’nin Oyunu Etkiler
 

Ülkenin şartları OHAL’i gerektirse bile bu böyle. Ancak tabi bu genel olarak böyle; iktidardaki bir parti ülkeyi OHAL koşullarında seçime götürürse bu kendisi için iyi olmaz.  Ancak AKP’nin siyasi yapısı farklı. Belki OHAL AKP açısından seçime olumlu yansır. Çünkü AKP seçmenin oy verdiği partiyi değerlendirme alışkanlıkları farklı. OHAL’in ülke için gerekli olduğunu falan düşünebilirler, yani oy azalması yerine tam tersi olabilir.

Yani normalde bir sol parti örneğin CHP iktidarda olsun ve OHAL şartlarında ülkeyi seçime götürsün oy kaybeder. Bu değil de AKP’ye oy verip OHAL’i istemeyen çevreler var, özellikle ekonomi çevreleri ve barış isteyen kesimler. Halkın oyu değil de belki bu açıdan OHAL koşullarında seçime gitmek istemez. Ayrıca muhalefetin de bunu seçim meydanlarında malzeme yapma ihtimali var.

Ama AKP politik davranacak, OHAL’i seçim için kaldırdı demesinler diye önceden kaldıracak. Madem seçim için kalkıyorsa demek ki ülkenin OHAL’a ihtiyacı yok. Aslında var ama iktidar partisi bu riski göze alamaz. Düşünsenize seçim oluyor memlekette olağanüstü hal. İktidar partisi oy kaybetmez mi?

AKP kaybetmeyebilir çünkü seçmenlerinin oy verme alışkanlıkları farklı. Ama işte Parti bu riski göze alamaz.

Ayrıca bu seçim geçmiş seçimlere göre biraz daha önemli çünkü yeni bir düzene geçiyoruz. Hiçbir parti olağan üstü halde(OHAL) başlangıç yapmak istemez.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..