Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '14

 
Kategori
Sinema
 

Walter Mitty'nin Gizli Hayatı

Walter Mitty'nin Gizli Hayatı
 

The Secret Life Of Walter Mitty


Ben Stiller'ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünü oynadığı eşsiz bir film! Walter Mitty, Life dergisinde negatif film portföy yöneticisidir. Life Dergisi el değiştirmiştir ve internet üzerinden yayın yapacak şekilde düzenlenmek ister. Yani Life Dergisi son sayısını çıkaracaktır!

Walter Mitty, herkesten ayrı bir ofiste arkadaşıyla beraber çalışırlar. Bu duvarlar aynı zamanda Walter Mitty'nin de kişisel duvarlarıdır. Kendi hayatı içinde sessizce yaşayan Walter Mitty çocukken hayalini kurduğu dünya gezisini gerçekleştirememiştir.

Ancak hayranı olduğu Sean O'Connell -Fotomuhabir, Life Dergisi için de fotoğraf çekmektedir- kendisine bir doğumgünü hediyesi gönderir. Hayatının seyrinin değişeceğinin farkında değildir! Sean O'Connell'ın bir başka özelliği ise Walter Mitty ile yüzyüze tanışmamıştır.

Walter Mitty'ye gelen doğumgünü hediyesi bir cüzdandır. Bunun yanı sıra 25. karesi eksik bir film gönderir. Aynı zamanda dergiye Sean O'Connell dergiye gönderdiği telegrafta 25. karenin son sayı için kapak olmasını istediğini yazmıştır.

Walter Mitty, bu karenin peşine düşer!

Film, James Thurber'ın aynı ismi taşıyan hikayesinden uyarlanmıştır. İlk uyarlama Norman Z. McLeod'un 1947 yapımı, aynı isimli filmidir.

Walter Mitty bir anda hayallere dalabilen ve etrafındaki her şeye kendini kapatan bir adam. Bu hayaller ve kapanışı da izleyiciye çok iyi biçimde yansıtılmış. Walter Mitty, yaşadıklarının gerçek olup olmadığını kendine sorduğunda, insanı bir an bunu sorgulamaya itiyor. Bu da işin daha da eğlenceli olmasını sağlıyor.

Walter Mitty, 25. karenin peşine düştüğünde aslında kendi kişiliğinin peşine düşmüş oluyor. Hikayedeki esas kızın varlığı da işi daha da eğlenceli kılıyor. Romantik komedi ile maceranın iç içeliği çok hoş seyir zevki veren bir film oluşturmuş!

Dergi kapağı konusunda ipucu vermeyeceğim. Filmin tadı çıkmaz o zaman.

 Kesinlikle izlenmesi gereken bir film!

İyi seyirler.

 
Toplam blog
: 23
: 780
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Bir metalurjist metallerden kurulu dünyasında. ..