Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ya Erdal Sarızeybek'i anlayacağız, ya Şemdinli'yi .

Şemdinli' ye bakınız.

On üç gündür Şemdinli' de  TSK  ile PKK' nın çatışması devam ediyor. Üç yüz denilen, beşyüz denilen terörist sayısı TSK' ya kafa tutmuş görünüyor, mevzi savaşına girmiş görünüyor.

Bir bakan bile bunun mantıksız bir cüret olduğnu ifade ediyor ama terörist, bakan gibi düşünmüyor. Artık kalıcı olmak, birşeylere sahiplenmenin zamanın geldiğine inanıyor.

Yok olacağını bile bile  bu mücadeleye girmişse bunun hesabının yapılmış olması lazım. En küçük kazanımın dahi büyük olaylara gebe olduğunu PKK iyi biliyor

Kimse belki farkında olmayabilir ama Suriye olayları ve Esad' ın karşı hamleleri PKK' yı çok güçlenlendirdi.

Irak' ın ABD  işgalinden sonra PKK nasıl derlenip toparlanmışsa, Suriye olayının patlak vermesinden sonra da Türkiye' ye karşı daha dik başlı olmaya başladı.

Sonuçta PKK, Türkiye ile sonucu ne olursa olsun savaşacak. PKK biliyorki TSK' yı hiç bir zaman yenemeyecek ve yenmesi de mümkün değil.

Amacı belli

Şemdinli' den bir fitili ateşlemek.

Bu fitilin adıda büyük bir ihtimaldirki yeni bir Kürt ayaklanmsı veya moda deyimle " kÜRT BAHARI"  nın adı olacak

Hesaplar bunun üzerine kurulu.

Dikat ettiniz mi? BDP' den hiç ses çıkmıyor. Abdullah Öcalan' ın esamesi bile okunmuyor.

Bunlar rollerini başarıyla oynadılar. Olayların finalini Leyla Zana ile başbakan yapt

Kürt sorunundan kimse bahsetmiyor, herkes beklemede.

Suriye meselesine göre şekil alacak olan olaylar zincirinde bizim yerimize kararı ABD  vermiş durumda. Daha düne kadar Esad' ın düşmesi için Türkiye' ye parmak sallattıranlar, Suriye' nin Kuzeyinde bir Kürt devleti oluşturmayı başarabildiler ve TSK' nın tank tatbikatını bile görmek istemediklerini beyan ettiler

Gerek başbakanın gerek Davutoğlu' nun kullandığı  "onlar bizim kardeşlerimizdir, akrabalarımızdır" sözlerini yabana kimse atmıyor ama, bu olgunun akrabarı ve kardeşleri bir Kürt devleti çatısı altıda toplamanın da faydaları anlatılacak ve bizler ne oluyor demeden olanları Şemdinli yerine Ankara' dan seyretmek zorunda kalacağız.

İşte PKK' nın da istediği Şemdinli bunun için önemli.

Bir zamanlar hasta Osmanlı üzerinde oynanan oyunların bir tekrarı Suriye üzerinde oynanıyor. Belli güçlerin haritasında Akdeniz'e kıyısı olan bir Kürt devleti var. İsrailin kontrolünde olan bir Kürt devleti.

Zaman geçtikçe yeni komşularımız bizim vatan topraklarımızdan kopartılmış topraklar üzerinde kardeşlerimiz ve akrabalarımız dediğimiz vatandaşlarımızdan oluşacak.

Bizim bu sıfır politikalı hallerimizin getirebileceği yer burası.

Daha ötesi de ardından gelecek.

Alparslanla Anadolu' ya girenleri misafir kabul eden Avrupa' nın  "Türkler' i Anadolu' dan sürmek"  gibi bir hayali olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu konuda can siperhane mücadele veren Erdal Sarızeybek' i anlayamazsak Şemdinli' yi anlayamayız.

Bir Şemdinli' nin düşmesi kimilerine göre önemli olmayabilir.

Kardeş kavgasının ateşi onun da kapısında yanar.

  

 

   

   

 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..